perjantai 16. tammikuuta 2015

Tietokone ja Facebook tuntevat ihmisen paremmin kuin oma perhe

Tiede-lehden verkkoartikkelin mukaan kone pystyy arvioimaan ihmisen luonteen täsmällisemmin kuin ystävät ja perhe – jos se saa analysoitavakseen tarpeeksi aineistoa Facebookista.

Artikkelin mukaan vain puoliso ylsi yhtä osuvaan persoonallisuuden piirteiden kuvailuun kuin tietokonemalli, joka ammensi tietonsa kohdehenkilön Facebook-tykkäyksistä.

Tämä on tärkeä tieto kaikille niille, jotka haluavat antaa itseään koskevan datan Facebookin asiakkaille, joita ovat mainostajat. Facebook todella tuntee sinut, jos käytät sitä!

2 kommenttia:

 1. Tottakai facebook tuntee! Algoritmit ymmärtävät tässä kohden yllättäviäkin asioita. Terveen ihmisen järki ja ymmärrys ei taivu monenkaan yhteyden taa. Tässä kone päihittää ihmisen yllättävän helposti, vähän kuin laskimenakin.

  Itse tosin sotken facebookia ja se on minulle tärkeä trollauskanava. Se onkin onnistunut, ainakin facebookin mainoksia katsellessa. Ihan vikaan änkee juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet löytänyt hyötykäyttöä Facebookille.

   Olin jo pitkään miettinyt, että pitäisi kirjoittaa edes jotain Facebookiin liittyen. Tiede-lehden verkkouutisartikkeli antoi minulle nyt lievän potkun kirjoittaa edes jotain.

   Poista