torstai 15. tammikuuta 2015

Britannian pääministeri haluaa tiedustelupalveluilleen vapaat kädet internetin suhteen

Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri David Cameron aikoo säätää lain, joka mahdollistaa maan tiedustelupalveluiden seurata kaikkea internetliikennettä.

Cameron on luvannut tiukentaa nykyistä lainsäädäntöä, mikäli hänen johtamansa Konservatiivinen puolue voittaa maan vuoden 2015 parlamenttivaalit.

Herra armahda!

Cameron on huolissaan siitä, että tällä hetkellä terroristit voivat vapaasti keskustella keskenään ja punoa juoniaan salattujen sovellusten, kuten suositun WhatsApp-pikaviestimen kautta.

Cameron vaatii, että Britannian tiedustelupalvelu voi seurata kaikkea internetissä tapahtuvaa kommunikaatiota turvallisuuden nimessä. Se, paljonko se loukkaa tavallisen kansalaisen yksityisyyttä on ilmeisesti pääministeri Cameronille täysin toisarvoinen seikka.

Itse henkilökohtaisesti kaipaisin maailmaan teknologista ryhtiliikettä, joka tekisi tietoverkkojen ja sähköpostin käytöstä käyttäjilleen turvallisempaa. Että edes tiedustelu- ja turvallisuusviranomaiset eivät voisi päästä noin vain kenenkään omaan dataan käsiksi.

Mitä tulee tärkeän terrorismin vastaisen toiminnan tarpeisiin, niin siinä tulisi olla mukana vahvan julkisen valvonnan, jossa olisivat mukana sähköisten tietoverkkojen toimintaa tuntevat tuomioistuimet. Tarkoitukseni siis olisi, että suitsittaisiin viranomaisten ylilyöntejä. Tavallisilla lainkuuliaisilla kansalaisilla on mielestäni ehdottomasti oikeus siihen, ettei kenenkään viestintää pääsisi edes viranomainen "vahingossa" tai "oheisvahinkona" tarkastelemaan.

Poliisivaltiomaisten piirteiden ujuttamisen yhteiskuntaan välttämisen tulisi olla länsimaissa myös viranomaisten keskeinen tavoite. Muuten he ovat lässytyspaskoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti