sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Itä-Ukrainan huseeraaja Girkin/Strelkov Moskovaan - "haluan suojella Putinia"

Igor Girkin -niminen pitkän linjan venäjänvenäläinen suuri mies haluaa suojella Venäjän presidentti Vladimir Putinia "vihollisilta ja pettureilta", joten hän on matkustanut Moskovaan. Ollessaan Ukrainassa Venäjän tukemien separatistijoukkojen johtaja mies oli käyttänyt nimeä Igor Strelkov, koska ei ollut kehdannut käyttää oikeaa nimeään. Ja sitä paitsi sama nimi Igor Strelkov on myös eräällä venäläisellä jalkapalloilijalla, joten kuulosti varmaan hyvältä.

"Länsi ja viides kolonna suunnittelevat avoimesti Putinin vallasta syöksemistä. Heidän tavoitteensa on venyttää Ukrainan sotaa niin pitkään kuin mahdollista", Girkin totesi pitämässään tiedotustilaisuudessa, vaikka Venäjä itse saisi Ukrainan kriisin loppumaan yksinkertaisesti vetämällä joukkonsa maasta ja lakkaamalla tukemasta separatisteja.

Aikaisemmassa elämässään Igor Girkin on toiminut Venäjän tiedustelupalvelussa FSB:ssä ja Venäjän sotilastiedustelussa GRU:ssa, ja hänellä kerrotaan olleen pitkä ura toimimisesta Venäjälle tärkeillä konfliktialueilla. Hän oli ollut mukana myös Venäjän suunnittelemassa Ukrainan Krimin alueen valtauksessa.

Ukraina sai häneltä nyt jäädä, sillä hän on sitä mieltä, että "Venäjän kansan on torjuttava kaikenlainen oppositiotoiminta". Niin, että onko Venäjä nykyään Putinin juntan johtama diktatuuri vai ei? Voiko tähän kysymykseen vastata?

Girkinin/Strelkovin oli uutisoitu paenneen Itä-Ukrainasta jo heinäkuussa, jolloin Venäjä ei ollut vielä nykyisessä määrin osallistunut sotaan Ukrainassa.

...Jos Ukraina olisi ollut Naton jäsen, niin Venäjä ei olisi uskaltanut ruveta sotilaallisesti huseeraamaan Ukrainassa.

Viimeisimpien saamieni tietojen mukaan yksi syy Venäjän sotilaalliselle aktiivisuudelle Ukrainassa on se, että Ukrainan aseteollisuus on ollut tärkeä toimittaja Venäjän asevoimien korkean tason asejärjestelmille. Venäjän juntan johtaja Putin ei ole halunnut maansa asevoimien olevan vakavassa riippuvuussuhteessa länsimieliseen naapurimaahan...

PS Olin aikaisemmin julkaissut aiheeseen liittyen merkinnän Ukrainan-sota ja Venäjän mielettömyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti