tiistai 27. toukokuuta 2014

Oikeistopopulistinen Paavo Lipponen oli itkenyt Halla-ahon europarlamenttiin valituksi tulemisen takia

Oikeistopopulistisen SDP:n entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Paavo Lipponen oli kommentoinut eurovaalien vaalivalvojaisissa valtakunnan viralliselle lehdelle Helsingin Sanomille eli Pravdalle, että Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon valituksi tuleminen europarlamenttiin on "häpeällistä ja äärimmäisen vastenmielistä". Lipposen mukaan Halla-Aho edustaa äärioikeistoa, eikä Perussuomalaisilla ole mitään annettavaa.

Lipposen, tuon juron jöröttäjän, näkemys siitä, mitä "äärioikeistolaisuus" on, on vähintäänkin mielenkiintoinen, ellei sitten jopa psykoottinen.

Minulla on itselläni sellainen tieto Jussi Halla-ahon näkemyksistä, että mies kannattaa demokratiaa ja vastustaa kansalliskiihkoilua sekä poliittista väkivaltaa. Hän myös kannattaa sananvapautta Paavo Lipposta enemmän. Eikä Hallis edes ole kovin oikeistolainen.

Jussi Halla-aho ja hänen europarlamenttipaikkansa uusinut puoluetoverinsa Sampo Terho ovat naureskelleet Lipposen ulostulolle. Hallis, kun naurultaan ehti, oli tokaissut seuraavaa aiheeseen liittyen: "Minun mielestäni Paavo Lipposen kommentit kaikessa ummehtuneisuudessaan symboloivat sitä, mikä sosiaalidemokraattisessa puolueessa on tänä päivänä vikana ja miksi sen kannatus on siellä missä se on."

Voin sanoa Lipposesta jotain, mikä on enemmän järkevää kuin tämä mitä hän oli sanonut Halla-ahosta: Paavo Lipponen on sosialidemokraatti, ja kyseessä on sosialistinen aate. Myös kansallissosialismi oli sosialistinen aate eli Lipponen on itse asiassa Adolf Hitlerin aateveli. Ja Hitlerkin oli sitä mieltä, että vain oikeinajattelevilla tulee olla sananvapaus. Hitler ja kansallissosialistit saivat ideansa keskitysleireistä Neuvostoliitosta, joka oli sosialistinen valtio. Ja sitä paitsi eivät pelkästään kansallissosialistit, vaan myös sosialidemokraatit ovat monissa maissa kannattaneet eugeniikkaa eli rotuhygieniaa, kun se oli olevinaan ennen Toisen maailmansodan loppumista niin kovin edistyksellistä. Tosin Suomen SDP:ssä eugeniikka ei tainnut olla yhtä suosittua kuin veljespuolueissa. Se johtui varmaan ulkomaanelävien suomalaisiin kohdistamista rotuoppipuheista.

SDP on kuitenkin vielä nykyäänkin jonkinlaisen eugeniikan kannalla kannattamalla vammaisten abortoimista ennen syntymäänsä.

...Muistan kuinka aikoinaan SDP:n Kari Rajamäki hoitaessaan sisäministerin pestiä toimi hirveän maahanmuuttokriittisesti. Vuosia myöhemmin sama mies sitten arvosteli samasta asiasta Perussuomalaisia.

Kuinka moni ihminen SDP:stä muuten on oikeasti hulluja?

terveisin ei-Persu

PS Voit halutessasi käydä lukemassa aikoinaan kirjoittamani blogimerkinnän Jussi Halla-ahosta. Oi, katso: Jussi Halla-aho, pahuuden lähettiläs

6 kommenttia:

 1. Varmaankin Paavo Lipposella on oma käsityksenä Jussi Halla-Ahosta, mikä lienee tulosta Halla-Ahon julkisista kommenteista, kohuista ja tuomiosta. En oikein tiedä, mitä mieltä itse olen kyseisestä henkilöstä, että onko hän pulmunen vai musta varis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo Lipponen on melko lailla totalitaristi, sillä hän kannattaa vastuullista sananvapautta, jollaista diktaattorit aina kannattavat. Ja joltakin osin sellainen kirkasotsainen idealisti, joka ei osaa eikä halua nähdä kaikkia politiikan ongelmakohtia.

   Poista
  2. Ehkä hän näkee Halla-Ahon nimenomaan politiikan ongelmakohtana ? Mielestäni Lipponen on ollut johdonmukainen puhuessaan Halla-ahosta, toisin kuin muutamat muut, jotka ovat välillä vastaan ja välillä puolesta, mikä tietenkin on politiikan arkipäivää.

   Poista
  3. Minä näen Lipposen ja SDP:n politiikan ongelmakohtina.

   Poista
 2. Kas tässä, tuotu esiin Halla-Aho tuomio:
  http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/69480-brittien-2-ongelmaa-messerschmidt-ja-halla-aho

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että nämä ulkomaanelävät eivät edes ole lukeneet Halliksen kirjoitusta. Mutta suomalaiset osaavat suomea, ja täältä se löytyy edelleen:

   Jiri Kerosen blogissa: Jussi Halla-ahon tuomioon johtanut kirjoitus

   Poista