lauantai 24. toukokuuta 2014

Menkääpä euroäänestämään!

Jos et ole käynyt ennakkoon äänestämässä, käy sunnuntaina varsinaisena äänestyspäivänä. Olin kertonut aikaisemmin, ketä aion näissä eurovaaleissa äänestää, ja toissaviikon torstaina sitten kävinkin äänestämässä paikallisessa kirjastossa, ehdokas nro 3:ea, joka on Muutos 2011 -puolueen Kyuu Eturautti...

Eurooppa on Aasian niemimaa, ja EU on useiden Euroopan maiden yhteenliittymä, joka on aikojen saatossa muuttunut yksinkertaisemmasta vapaakauppaliitosta epädemokraattiseksi byrokraattiseksi hirviöksi.

EU:n nykyisiin sääntöihin kuuluu sellainen, että asiansa paremmin hoitaneiden maiden tulee syöttää omia varojaan vuodesta toiseen asiansa huonommin hoitaneille maille ja ennen kaikkea asiansa huonosti hoitaneille saksalaisille, ranskalaisille, brittiläisille ja yhdysvaltalaisille pankeille. En tiedä, mitä se on, mutta markkinataloutta se ei ainakaan ole. Kapitalismia kyllä.

Ja paraikaa EU neuvottelee Yhdysvaltain kanssa demokratiaa ja ihmisoikeuksia polkevan TTIP-vapaakauppasopimuksen voimaan saattamisesta.

Minusta EU tulisi purkaa tai uudelleenjärjestää kevyemmäksi rakennelmaksi, joka olisi ennen kaikkea vapaakauppa-alue ja pyöreä pöytä eri maiden välisille keskusteluille ja rauhanomaiselle yhteistyölle. Myöskin mielestäni EU:n sääntöihin tulisi kuulua sen, että kaupan vapauden ei saisi ikinä antaa mennä ihmisoikeuksien yli, mukaan lukien työntekijöiden oikeudet.

Olen kriittisesti Euroopan Unioniin suhtautuva eurooppalainen. Onko muuten olemassa sellaisia ihmisiä, joiden mielestä EU:hun ei saisi suhtautua kriittisesti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti