torstai 29. toukokuuta 2014

Suklaasta löytyi sikaa – malesialaismuslimit vaativat "pyhää sotaa" eli Jihadia

Brittiläisen Cadbury-yhtiön valmistamasta suklaasta on löydetty Malesiassa sian DNA:ta. Parisenkymmentä muslimijärjestöä on jo tuominnut brittiyrityksen. Jotkut järjestöt vaativat jopa, että Cadburya vastaan tulisi julistaa Jihad eli islamilainen "pyhä sota". Sika kun on rituaalisesti epäpuhdas eläin muslimien mielestä, paitsi tietenkin maltillisten muslimien mielestä. Maltilliset muslimit myös sanoutuvat irti islamin perustajan, profeetta Muhammadin pyhän sodan opetuksista. Heitä kutsutaan usein bahaiuskoisiksi.

Malesian terveysviranomaiset ovat vahvistaneet löydöksen.

Cadbury on todennut Facebook-sivuillaan ottavansa Malesian markkinoiden erityisvaatimukset varsin vakavasti ja pyrkivänsä varmistamaan, että sen Malesiassa valmistettavat tuotteet ovat aina muslimien sääntöjen mukaisia.

Itse taas olen sitä mieltä, että muslimien sääntöjä ei pitäisi kunnioittaa sen enempää Malesiassa kuin Euroopassakaan. Kun islam kuitenkin on tuhoava kultti. Silti minusta on selvää, ettei sianliha eikä mikään muukaan liha kuulu suklaaseen, ellei sitten kyse ole erityisestä lihasuklaasta, jonka sisällöstä on selkeästi ilmoitettu pakkausselostuksessa. Itse olen nauttinut lihaolutta. Ihmettelen, miten tuollainen kämmi Cadburyltä ylipäätään on ollut mahdollista.

Toivottavasti en ole itse syönyt muslimien rituaalisesti puhdasta (ei välttämättä reaalisesti taikka moraalisesti puhdasta) halal-lihaa. Suomalaisista elintarvikejäteistä ei kuitenkaan koskaan tiedä. Halal-teurastus on julma teurastustapa, ja sen toimeenpaneminen vaatii mukaan muslimipapin höpisemään loitsuja. Minä olen myös kristitty, ja ensimmäisessä kirkolliskokouksessa oli aikoinaan päätetty, ettei kristityn ole sopivaa syödä epäjumalille uhrattua lihaa. Voin toki syödä, mutta mielellään tekisin niin vain hätätilanteessa.

Minusta karkeissa pitäisi olla liivatetta ja länsimaisissa vankiloissa tulisi tarjota mahdollisimman paljon sianliharuokaa. Ja minusta pyhän sodan vaatijat saisivat tukehtua myrkkyynsä.

4 kommenttia:

 1. Luin useammankin blogimerkinnän ja olet viime aikoina kovin nuivasti suhtautunut islamiin ja kovasti kannatanut Halla-Ahoa. Itsekin kyllä ihmettelen maailman menoa ja EU-vaalien tulosta, mutta tässä viimeisessä blogimerkinnässä ihmettelen kovasti, miten sikaa on joutunut suklaaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kyseessä on aidosti sabotaasi.

   Itse toivon, että voisin olla esim. kaksi viikkoa kirjoittamatta yhtään mitään islamista. *<:)

   Poista
 2. Anonyymi3/6/14 23:29

  Olemme lukeneet sinun blogiasi ja tiedämme, ettet suhtaudu islamiin positiivisesti. On tosi lapsellista ja raukkamaista sanoa höpisemiseksi imamin lausuntoja, mikä on Allahin ylistämistä. Mielestäni islamin sääntöjä pitää kunnioittaa, koska heillä on kunnioitettava uskonto.Jos jatkat tuollaista käyttäytymistä, menet suoraan helvettiin etkä muuta tapojasi palat siellä ikuisesti piste

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, täytyy myöntää, että minä nimitin sitä höpisemiseksi ihan vain siitä syystä, että minua ärsytti tuo pyhien sotien julistaminen. Kun siinä on kyse silkasta väkivallasta. Muuten olisin ehkä pidättäytynyt siitä.

   En itse usko ikuisen helvetinpiinan todellisuuteen.

   Uskon myös, että kaikki pitää voida alistaa kritiikille ja että kritiikki saa olla myös hölmöä, taitamatonta tai lapsellista. Ja pitää myös olla oikeus pilkata vakaumuksia, jos kerran vakaumukset ovat samanarvoisia. Usein pilkka näyttäytyy kyllä tökerönä.

   Lihan joutuminen suklaavalmisteeseen on silti tosi outo juttu. Minkä tahansa kulttuurin piirissä tuollainen heikentäisi suklaanvalmistajan mainetta.

   Poista