maanantai 26. toukokuuta 2014

Iranin presidentti haluaa näyttää maailmalle "oikean islamin"

Jostain olin löytänyt seuraavanlaisen uutisen:
Iranin presidentti Hassan Rouhani esittää Iranista "ääriliikkeiden vastaista" esitaistelijaa.

Rouhani otti kantaa Iranin kansainväliseen rooliin Islamilaisen radio- ja televisiounionin yleiskokouksessa Iranin pääkaupungissa Teheranissa sunnuntaina, Iranilainen PressTV kertoo.

"Voimme olla lipunkantajia ääriajattelijoita vastaan käytävässä taistossa ja näyttää maailmalle todellisen Islamin", Rouhani julisti puheessaan.

Rouhanin mukaan Länsi yrittää muokata kansainvälisen yhteisön identiteettiä haluamaansa suuntaan.

"Muslimimaailman on valmistauduttava massiiviseen propagandakampanjaan ja käytettävä viimeisintä mediateknologiaa islamilaisen identiteetin vahvistamiseksi", Rouhani sanoi.

Rouhani tuomitsi Nigerian taannoisen koulutyttökaappauksen, jossa Boko Haram-terroristit kaappasivat 200 nuorta tyttöä.

Iran on myös tarjonnut virallisesti apuaan Nigerialle kaappauksen selvittämiseksi.

Rouhani korosti yleisölleen islamin myötätuntoista luonnetta. Rouhanin mukaan islamilainen media on lähtenyt Lännen viitoittamana kuvaamaan uskontoa erheellisesti väkivallan ja terrorin aiheuttajana.

On erittäin myönteistä, että Iranin presidentti on tuominnut Nigerian koulutyttökaappauksen. Muuten kuitenkin hänen ulostulonsa herättää hieman kummastusta, kun se tuntuisi olevan niin kovasti ristiriidassa sen kanssa, mitä tiedämme islamin luonteesta, kun islam kerran perustuu muslimien käsityksiin profeetta Muhammadista oikean opin välittäjänä ja oikean elämäntavan esikuvana. Nämä muslimien käsitykset perustuvat islamin pyhään kirjaan Koraaniin ja haditheihin eli Koraanin ulkopuoliseen perimätietoon.

Islamin ollessa vielä 600-luvulla rajoittunut Arabian niemimaan alueelle ja profeetta Muhammadin ollessa vielä elossa, muslimit profeettansa ohjastamina sotivat eriuskoisia vastaan ja tekivät ryöstöretkiä ja tekivät ihmisistä orjiaan ja raiskasivat naisia ja tyttöjä. Ja profeetta Muhammadin kuoltua muslimit lähtivät valloittamaan maailmaa miekalla islamille. Riippuen tapauksesta, jos uudet alamaiset suostuivat elämään muslimien alaisuudessa toisen luokan kansalaisina, heidän kannettavakseen langetettiin raskas henkivero, josta pääsi eroon kääntymällä islamiin. Ja toisaalla muslimit saattoivat käyttäytyä vielä paljon rankemmin, jos toisten uskonnon muoto ei miellyttänyt senkään vertaa kuin mitä juutalaisuus, kristinusko ja zarathustralaisuus.

Tuo Rouhanin propaganda islamin puolesta vaikuttaa melkoisen vääristyneeltä. Sillä islamhan on aina, alusta asti, ollut sodassa ei-muslimeja vastaan. Eikä islamin jättäneiden väkivaltainen kohtelu vielä nykyäänkin muslimien asuttamilla alueilla myöskään herätä luottamusta. Islam vaikuttaisi olevan seemiläinen uskonnollinen versio natsismista.

Itse olen kristitty, mutta jos Hassan Rouhani haluaisi oikeasti olla "myötätuntoinen muslimi", niin hänen kannattaisi kääntyä kannattamaan islamilaisperäistä uskontoa bahailaisuutta, joka on heittänyt profeetta Muhammadin omasta puolestaan historian roskatynnyriin. Jos hän ei sitä tee, niin ainakin hän joutuisi hylkäämään uskon Muhammadiin profeettana. Toinen hyvä mahdollisuus olisi tietenkin kristinusko, vaikka se ei nyt olekaan islamilaisperäinen, vaan islam itse on muodostunut juutalaisuudesta ja kristinuskosta saaduista vaikutteista omaksi opikseen. Tosin, jos Rouhani julkisesti hylkäisi käsityksen Muhammadista korkeimpana profeettana, muslimit tappaisivat hänet.

Jos haluat, voit käydä lukaisemassa nettisivuiltani laajemman esitykseni islamista. Oi, katso: Profeetta Muhammad ja hänen perustamansa uskonto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti