torstai 26. syyskuuta 2013

Poistin Me olemme kaikki syntisiä -blogin

Joku on voinut huomata profiilistani, että olen poistanut "Me olemme kaikki syntisiä" -blogin(i) interwebistä.

Alun perinhän tämä blogini oli ollut nimeltään "Jumala on heikko ja voimaton maailmassa". Nimi oli viittaus erääseen hienosti muotoiltuun juttuun, jota saksalainen luterilainen pastori Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) oli sanonut vankilakirjeissään. Bonhoeffer oli kuulunut kansallissosialistien teologiaa vastustaneeseen Tunnustuskirkkoon ja joutunut toimintansa siinä vuoksi sitten vankilaan. Siellä hän oli kirjoittanut kuuluisat kirjeensä, jotka koottiin myöhemmin Kirjeitä vankilasta -kirjaksi. Kirjeissä Bonhoeffer mm. luonnosteli uudenlaista teologiaa. Natsit hirttivät myöhemmin miehen juuri ennen sodan loppumista Euroopassa Flossenbürgin keskitysleirillä siitä syystä, että Bonhoeffer oli lopulta, ennen joutumistaan vankilaan, kallistunut sille kannalle, että tyranninmurha on äärimmäisenä keinona eettisesti oikeutettu, vaikkakaan ei synnitön teko. Kyse Bonhoefferin mielestä oli käsien tahrimisesta, jos vastuunkanto sitä edellytti. Natsiviranomaiset olivat lopulta saaneet selville Bonhoefferin osallisuuden Hitlerin vastaiseen murhasalaliittoon...

Jostain kumman syystä olin sitten muuttanut sekä blogini nimen että osoitteen. Uusi nimi oli "Me olemme kaikki syntisiä". Marraskuussa muutin blogini nimen ja osoitteen vielä kertaalleen. Uusi nimi oli "Oi kurjulaiset kultamunat, joita mielessäni haudon". Myöhemmin lyhensin vielä nimen muotoon "Oi kurjulaiset kultamunat...". Blogini tämä nimi viittaa Maailmankaikkeuden kolmanneksi huonoimpaan runouteen. Jota olivat kuulemma kirjoittaneet vogonit-niminen älyllinen eliölaji.

Oli käynyt niin, että olin kirjoittanut bloginpitoharrastuksestani erääseen Avomielin-nimiseen lehteen. Ja lehden ao. numero oli valitettavasti ehtinyt mennä painoon ennen kuin sain kerrottua blogini nimen muuttamisesta. Ja niin lehteen tuli painetuksi blogini vanha nimi. Tästä syystä jätin vanhannimisenikin blogini olemaan interwebissä. Julkaisin siinä vielä viimeisen merkinnän, josta pääsi blogiini uudessa osoitteessa ja uudella nimellä. Eli tänne.

Avomielin-lehden numeroista julkaistaan aina interwebissä PDF-dokumenttiversio, johon tuo ylle laittamani linkki viittaa.

...Niin, ja tuon numeron kansikuva on minun nuorempana maalaamastani pienestä taulusta.

Olin ajatellut säilyttää vanhan blogini vuoden 2014 maaliskuuhun saakka, mutta onnistuin kyllästymään äskettäin odotteluun, ja niinpä pari päivää sitten siirsin blogini Googlen Bloggerin varmuusvarastoon, josta se poistuu joidenkin kuukausien kuluttua lopullisesti bittien taivaaseen.

Olin luvannut lukijoilleni marraskuussa, etten vuosiin muuta blogini osoitetta. Voi olla, että mainitsin blogini nimenkin muuttamisen samassa yhteydessä. Kuten mainitsin, niin lyhensin myöhemmin blogini nimeä. Tein sen ihan käytännön syistä, siksi että hakukoneissa voisivat näkyä blogini otsikot paremmin.

Viime aikoina olen aina välillä tuumaillut, että on ikävää, kun blogillani ei ole alkuperäistä nimeään "Jumala on heikko ja voimaton maailmassa". Mutta saa jäädä tuumailuksi. Kunniani on kiinni siitä. Tissit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti