maanantai 9. syyskuuta 2013

Kokoomuksen Nuorten Liitto löysi jyvän!

Euroopan parlamentin, ei kun Euroopan Unionin parlamentin, jäsen Hannu Takkula (kesk.) pitää erittäin huolestuttavana Kokoomuksen Nuorten Liiton (KNL) tuoreessa ensi vuoden tavoiteohjelmassa ilmaistuja kantoja, jotka hänen omassa mielessään tuntuvat pohjautuvan rasistiseen ja eristäytyvään maailmankuvaan. Erityisen ikävänä ja hämmentävänä Takkula pitää KNL:n halua poistaa laki, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan.

Ja tietenkin myöskin Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen tyrmää Kokoomusnuorten ohjelmaluonnoksessaan esittämät ajatukset "kylmänä, raadollisena ja ihmisoikeuksia loukkaavana". Räsäsen mukaan Kokoomusnuorten linja kertoo "nuorisojärjestön halusta palauttaa Suomi keskiajalle".

Itse en kyllä usko, että KNL haluaisi palauttaa Suomen keskiajalle. En usko, että KNL:n ohjelmaluonnoksesta löytyy mitään viitettä sellaisesta. Mutta lämpimikseenhän Joona Räsänen vain puhuukin.

Kansanedustaja Päivi Lipponen, jonka miesaviohenkilö on Suomen juro jöröttäjä Paavo Lipponen, on myös sitä mieltä, että KNL:n "rasismi" on paha asia. Kyseessä on sama nainen, joka taannoin tamperelaisen pizzerian murhapolton tapauksessa oli tuominnut tapauksen rasismina, mutta sitten kun oli käynyt ilmi, että pizzerian omistavat karvakädet olivat itse polttaneet pizzeriansa vakuutuspetoksen vuoksi, niin Päivi ei enää sitten huutanut rasismia eikä myöskään järjestänyt suunnittelemaansa rasismin vastaista mielenosoitusta. Rasismi pizzerian kanssa samassa rakennuksessa asuvia Suomen alkuperäisasukkaita kohtaan kun ei ole mitään oikeaa rasismia hänen mielestään. Aprikoin noin olevan. Jotkuthan siinä olivat kuolleetkin, mutta eivätpä olleet tummapigmenttisiä muslimeita.

Itse en olisi huolissani KNL:n satunnaisesti osoittamasta terveestä järjestä, ennemminkin KNL:n taipumuksesta kannattaa kuntien terveydenhuollon, päiväkotien ja koulujen yksityistämistä (tms.).

Yleisradion yksityistämisen voisin sen sijaan hyväksyä, koska se on propagandatuutti. Tosin Ylen Areenaa jäisin varmaankin kaipaamaan.

Itse olen kyllä sitä mieltä, että Suomi ei todellakaan tarvitse kovin tulkinnanvaraisia lakeja eikä ainakaan sellaisia, joiden perusteella voidaan tuomita ainoastaan kantasuomalaisia eikä ollenkaan maahanmuuttajaperäisiä ihmisiä.

Itse vastustan rasismia eli ihmisarvon riistämistä joltakin ihmiseltä hänen rotunsa tai etnisen alkuperänsä perusteella sekä myös kiihottamista väkivaltaan ihmisiä kohtaan.

KNL:n puheenjohtaja Susanna Koski kiistää, että hänen poppoollaan olisi mitään tekemistä (pahan) Hommaforumin kanssa. Ei varmaan muuten olekaan, sillä Kokoomuksen jäsenistä varmaankin vain alle yksi prosentti on jollakin lailla tekemisissä Hommaforumin kanssa. Tähän alle yhteen prosenttiin kuuluu surullisen hahmon ritari Ilkka Partanen, josta olen kirjoittanut. (Ja toiseksi Hommaforum on poliittisaiheista keskustelua varten perustettu keskustelupalsta kun taas Kokoomus on poliittinen rekisteröity puolue.)

En KNL:n ao. kannanotosta huolimatta ole vielä valmis äänestämään Kokoomusta. Nykyisten KNL:n edistyksellisten voimien (toivon huomattavaa osaa libertaristeista pois niistä kyllä) täytyy ensin saada puolue haltuunsa. Siihen voi mennä pitkä tovi eikä välttämättä onnistu edes.

Lopuksi pari linkkiä kansalais- ja yksilönvapauksia ajavan Electronic Frontier Finlandin (Effi) kannanottoihin. Oi, katso:

Effi: Lain tulee suojata sananvapautta paremmin (15.6.2012)

Effi: Manningin tuomio osoittaa: Sananvapauden tila hunningolla (30.7.2013)

...
PS 11.9.2013:

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) oli julkaissut juuri blogissaan merkinnän, jossa hän esittelee kaksi lakialoitetta sananvapauden edistämiseksi. Tämä liittyy tähän samaan asiaan, josta kokoomusnuoret ovat saaneet julkisuudessa sapiskaa viime aikoina, eli näiden ehdotukseen lainsäädännön järkeistämisestä sananvapausrikoksiin liittyen. Hallis oli valmistellut lakialoitteet jo keväällä, ja nyt hän on tällä viikolla jättämässä ne eduskunnan kansliaan. Oi, katso:

Kaksi lakialoitetta sananvapauden edistämiseksi

Itse nimittäisin Halliksen lakialoitteita järjen voitoksi, ja toivottavasti ne pääsevät laiksi asti. Sananvapaus on yksi länsimaisen kulttuurin arvostetuimmista ja merkittävimmistä asioista, ja ihmisoikeuksien kulmakivi, ja sille soisi kunnollisen suojan.

Lisäksi Helena Eronen oli julkaissut blogissaan juuri merkinnän, jossa hän päivittelee suomalaista keskustelun tasoa liittyen ao. kokoomusnuorten ehdotukseen. Oi, katso:

Kiihkeää kiihotusta!

Jännä muuten, miten tärkeää monille ihmisille Suomessakin on vastustaa sananvapautta. Haluaisin sanoa näille ihmisille: tervemenoa historian roskatynnyriin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti