perjantai 13. syyskuuta 2013

Kokoomusnuoret kannattaa väärää kulttuuria monikulttuurisuutta kannattavan opetus- ja kulttuuriministeriön mielestä

Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Immo Parviainen kertoo seuranneensa keskustelua Kokoomuksen Nuorten Liiton (KNL) tavoiteohjelman aloitteista.

– Ne ovat räväköitä, nämä suunnitelmat, Parviainen kommentoi. Parviainen suunnitteleekin kokoomusnuorille sapiskaa. Tämän vuoden keväällä ministeriö oli myöntänyt KNL:lle 650.000 euroa valtion avustusta. Poliittisista nuorisojärjestöistä liitto sai toiseksi eniten avustusta keskustanuorten jälkeen.

"Räväkkyys" tarkoittaa hänen puheissaan sitä, että KNL ei kannata valtion määrittelemiä "perusarvoja", ja siksi voitaisiin nuorisojärjestöltä poistaa valtionavustukset vaikka kokonaan. Toisaalta Parviainen muistaa kuitenkin huomauttaa, että järjestöt voisivat radikalisoitua, jos ne jätettäisiin järjestelmän ulkopuolelle.

Itse ihmettelen, että miksi rekisteröityjen puolueitten tai niitten alajärjestöjen tulisi kannattaa jotain tiettyä valtion määrittelemää aatetta. Puolueitten kesken ei kuitenkaan voida päästä yhteisymmärrykseen siitä, että mitä ovat nämä "suomalaiset perusarvot". Ja eikö useimpien eduskunnassa edustettujen puolueiden ideologiaan kuulu paitsi moniarvoisuuden idea, niin myös paljon kohkattu monikulttuurisuus? Jos pitää olla vain yhtä mieltä asioista, niin eikö se pitäisi voida sanoa ääneen? Toisaalta mihin puolueita sitten tarvittaisiin, jos niin olisi?

Itse en koskisi nykyisenkaltaiseen Kokoomus-puolueeseen pitkällä tikullakaan kyllä, mutta oli ihan pakko vähän ihmetellä näin blogissani. Äänestän toista puoluetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti