perjantai 13. syyskuuta 2013

Tuula Väätäinen (sd.) haluaa laittomille islamistitaistelijoille sotaveteraanin kohtelun Suomessa

Demarikansanedustaja Tuula Väätäinen kyseli juuri kirjallisessa kysymyksessään, että kun Suomen kansalainen lähtee yksityishenkilönä sotimaan maailman suvaitsemattomimman uskonnon (nk. rauhanuskonto) pyhän sodan puolesta Syyriaan, niin miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuu tällaisen yksilön saamiin sotavammoihin, että saako hän niiden takia lääketieteellistä hoitoa ja kuntoutusta ja mihin toimiin Suomen hallitus aikoo ryhtyä, jotta nämä saisivat sen mitä ansaitsevat, eli kohtelun suomalaisina sotaveteraaneina.

Vastaus, mitä tällainen luuseri (anteeksi anglismi) ansaitsee, olisi luonnollisesti se, että Suomessa sotaveteraanin kohtelun saavat ainoastaan ne, jotka ovat sotineet Suomen puolustusvoimien sotilaina.

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman ihmetteli omassa vastineessaan Väätäiselle varsin asiallisesti, että tilannetta ei voida verrata siihen, että suomalainen lähtee puolustusvoimien kansainväliseen kriisinhallintaoperaatioon. Ja mainitsee sotaseikkailijan mahdolliset sotarikokset myös samaan syssyyn. Tuula Väätäisen kirjallisen kysymyksen perusteella voisi kyllä väittää, että 97 prosenttia suomalaisista kansanedustajista on järjen jättiläisiä häneen verrattuna. Mutta toivottavasti kyseessä oli kuitenkin hetkellisessä mielenhäiriössä syntynyt aivopieru häneltä. En halua uskoa hänestä pahaa.

...
PS 14.9.2013:

Nimimerkki "Jaska Brown" oli kirjoitellut blogiinsa jo kuukausi takaperin satiirisen merkinnän siitä, että pitäisi ruveta laajentamaan sotaveteraanin käsitettä. Nyt tiedämme, mistä Tuula Väätäinen tai hänen eduskunta-avustajansa oli saanut idean.

Ja "Jaska Brown" huomattuaan, että todellisuus oikeasti matkii hänen blogitekstiään oli päivitellyt asiaa blogissaan juuri äsken.

PS 16.9.2013:

Ja kävi vielä niin, että nimimerkki "Yrjöperskeles" julkaisi blogissaan sopivasti laajennetun version SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäisen ao. ehdotuksesta. Me teemme tämän tulevaisuutta varten, ettäs tiedätte. Jotta monikulttuurisuus täydesti toteutuisi. Oi, katso blogimerkintä:

Henkilökohtainen puolustustila ja pilkkarikos

Niin että Tuula Väätäinen ja myös hänen kanssasisarensa saavat varmaan laillisesti ottaa mallia tästä laajennuksesta. Ei tarvitse "Yrjöperskeleeltä" kysyä lupaa. Tekijänoikeudet ovat kylläkin hänen. Jäämme odottamaan toimenpiteitänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti