torstai 6. kesäkuuta 2013

Tänään on Mitä mieltä islamista -päivä

Olen tehnyt merkittävän havainnon, että tänään on Mitä mieltä islamista -päivä.

Islam on 600-luvulla jKr. Arabian niemimaalla syntynyt uskonto, jonka profeetta Muhammad islamilaisen perimätiedon mukaan ryösteli, raiskasi ja murhasi ja sekaantui pikkutyttöön. Islamissa profeetta Muhammad on oikean elämäntavan malli ja erehtymätön oikean opin vartija. Tosin voin hieman perääntyä tästä väitteestäni, sillä on olemassa muslimeiksi itseään kutsuvia ihmisiä, joiden mielestä ryösteleminen, raiskaaminen, murhaaminen ja pikkulapsen paneminen eivät suoraan sanoen ole mitään  esikuvallisia toimenpiteitä.

Olen ollut aikaisemmin sitä mieltä, että profeetta Muhammadin merkityksen vuoksi islamissa islam tulisi kokonaan kieltää. Äskettäin olen alkanut hieman laistaa tästä kannasta. Nyt olen sitä mieltä, että islaminusko voitaisiin sallia sen maltillisissa muodoissa. Islamin maltillisilla muodoilla tarkoitan islaminuskoja, joissa profeetta Muhammadilla ei ole merkittävää asemaa oikean opin opettajana eikä elämäntavan esikuvana.

Olin vähän aikaa sitten julkaissut blogissani merkinnän "Miten erottaa kiihkomuslimi maltillisesta muslimista", jossa esitän joukon kysymyksiä, joihin vastaamalla muslimi voi antaa oikean vaikutelman siitä, että onko hän hirviöpaska vai mukavampi ihmislajin edustaja. Tätä listaani kysymyksistä voitaisiin käyttää hyväksi maltillisten ihmiskasvoisten islamilaisten yhdyskuntien opin määrittelyissä. Siis jos maltilliset muslimit haluavat Suomessa järjestäytyä uskonnolliseksi yhdyskunnaksi. Profeetta Muhammadin kasvoisten islamilaisten uskonnollisten yhdyskuntien tulisi tietenkin olla kiellettyjä.

Suomen tataarit ovat onnistuneesti olleet hyvä esimerkki maltillisista muslimeista, sillä tietääkseni he ovat vähemmistö johon kuuluvat eivät ole juurikaan häröilleet suhteellisen maallista ja demokraattista yhteiskuntajärjestystä vastaan.

Minulla ei periaatteessa ole mitään sellaistakaan vastaan, että laadittaisiin perusteellinen ja yleispätevä lista kaikista sellaisista opinkohdista, joita uskonnolliset yhdyskunnat Suomessa eivät ylipäätään saa kannattaa ollakseen laillisia.

Mitä mieltä islamista -päivä on ollut puheenaiheena myös pahalla Hommaforum -keskustelupalstalla. Oi, katso:

keskustelua aiheesta Mitä mieltä islamista -päivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti