perjantai 21. kesäkuuta 2013

Numero 4 katuosoitteissa Suur-Toronton lähialueella kielletty

Toronto on Kanadassa, tuossa upeassa maassa sijaitseva kaupunki. Sen lähistöllä sijaitsevan Richmond Hillin kunnan kunnanvaltuusto oli toukokuun puolessa välissä äänestänyt erikoisesta tapauksesta: Kunnan kiinalainen väestö oli tehnyt valituksen numero 4:n käytöstä kaupungin osoitteissa. Kiinalaista alkuperää olevat asukkaat olivat olleet järkyttyneitä, koska numero neljä kuulostaa kiinan kielessä samantapaiselta kuin sana kuolema.

Olin aluksi luullut, että ympäri maailmaa kohkattu uutinen olisi viitannut siihen, että englannin kielen neljää tarkoittava sana "four" kuulostaisi samantapaiselta kuin kiinan kielen neljää tarkoittava sana. Olin kuitenkin kysynyt asiasta kiinalaiselta yhteyshenkilöltäni, joka sanoi, että kyse on kokonaan kiinan kielen sanoista. Kiinassa numero neljä vastaa länkkäreitten numeroa kolmetoista.

Huvikseni tarkistin asian vielä äsken löytämästäni online-sanakirjasta Chinese-English Dictionary, joka sijaitsee osoitteessa: http://www.mandarintools.com/worddict.html. Sanat tosiaan ääntyvät lähes samalla tavalla.

Mahtaa kiinalaisia järkyttää, kun netissä surffaillessaan saavat joskus eteensä "404 - sivua ei löydy" -ilmoituksen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti