tiistai 4. kesäkuuta 2013

Syksy Räsästä värisyttää Marko Hamilo

Tiede-lehden nettisivujen blogikolumnistia Syksy Räsästä oli pitkään inhottanut hänen kollegansa Marko Hamilo, koska tämä on eri mieltä hänen kanssaan ja uhkaa hänen hermeettisesti suljettua tahrattoman kiiltävää maailmankuvaansa.

Syksy Räsänen on oikeinajatteleva ja nimittelee Marko Hamiloa rasistiksi, koska tämä ei kyseenalaista ihmisten ihmisarvoa näiden rodullisen tai etnisen taustan perusteella. Syksy Räsästä alkoi lopulta inhottaa niin paljon, että hän päätti lopettaa blogikolumninsa pitämisen Tiede-lehden nettisivuilla. En tiedä oliko hän sanonut ensin vastaavalle pomolleen Tiede-lehdessä, että saavat valita hänen ja Hamilon väliltä, ja hän itse sitten päätti lähteä. En myöskään tiedä, että liittyikö tapaukseen mahdollisesti itkupotkuraivokohtaus vai selvisikö hän vähemmällä tunteenkuohulla.

Paljon myöhemmin on Marko Hamilo lopettanut monivuotisen bloginsa Tiede-lehdessä.

Seuraavien linkkien kautta pääset kuitenkin lukemaan Räsäsen ja Hamilon Tiede-lehden vanhoja blogeja. Blogit saattavat häipyä jossain vaiheessa bittien taivaaseen kuluttamasta hyviä datatavuja, joten ehkä kannattaa pitää kiirettä, jos haluat tutustua niihin.

Syksy Räsänen: Maailmankaikkeutta etsimässä

Marko Hamilo: Skeptikon päiväkirja

Voit myös lukea Tiede-lehden keskustelupalstalla jo vuoden 2013 tammikuussa aloitettua ketjua, jossa käsitellään Marko Hamilon ajattelua ja siihen ihmisten liittämiä asioita. Valitettavasti ketju on muuttunut kovin epäaktiiviseksi sittemmin. Mutta katso kuitenkin, jos kiinnostaa, löytyy tuolta:

Rasismi Suomessa Marko Hamilon blogin pohjalta

...
PS 20.2.2014: Marko Hamilo on aloittanut uuden Skeptikon päiväkirjan Bloggerin blogialustalla. Oi, katso: Skeptikon päiväkirja uudella paikalla. Niin, ja tätä blogimerkintääni muokkasin nyt samalla vähän enemmänkin Hamilon tilanteen muuttumisen vuoksi.

PS 27.1.2015: Hamilo on ollut kovin epäaktiivinen uuteen blogiinsa kirjoittamisessa.

2 kommenttia:

  1. "... koska tämä on eri mieltä hänen kanssaan ja uhkaa hänen hermeettisesti suljettua tahrattoman kiiltävää maailmankuvaansa."

    On hyvä muistaa, että jos Hamilolla on mielipiteitä, jotka ovat erilaisia kuin Räsäsen mielipiteet, niin myös Räsäsellä on silloin mielipiteitä, jotka ovat erilaisia suhteessa Hamilon mielipiteisiin. Kenenkään näkemyksiä ei voi puolustaa sillä triviaalilla tosiasialla, että ne ovat erilaisia, koska totta kai ne ovat erilaisia, jos mielipide-eroja kerran on. Tuskinpa Räsäsellä on mitään ongelmaa tämän peruslogiikan hyväksymisessä.

    VastaaPoista