keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Oikeinajoitettu luontous: Yle, Hitler ja islamistit

Ihmiset, tai ainakin jotkut heistä, ovat viime aikoina oikein kovasti pohtineet sellaista asiaa, että jos (islamilaisista) terrori-iskuista tiedotetaan ja puhutaan jatkuvasti, niin se lisää riskiä uusille terrori-iskuille. Mutta näyttää siltä, että ainakaan Ylessä ei vakavasti olla tätä mieltä. Perustelen väitettäni sillä, että kansallissosialistinen Saksa oli terrorismin Korkea veisu, ja siitä huolimatta Yle näyttää koko ajan ohjelmia Hitleristä. Adolf sitä, Adolf tätä. Koko ajan.

2 kommenttia:

  1. Eivät islamistiterroristit tee terrori-iskuja, vaan terroristi-iskuja. Kansallissosialistinen Saksa ei harjoittanut terrorismia, vaan terroria.

    Terrorismi on toimintaa, jossa tavoitteeseen pyritään toistuvilla väkivallanteoilla tarkoituksena herättää kohteessa pelkoa (eli sivistyskielellä "terror") ja näin pehmittää tämä hyväksymään terroristin vaatimukset.

    Terrori on ainakin aiemmin käännetty suomeksi hirmuvaltana: vahvan toimijan heikompaansa kohdistamaa väkivaltaista sortoa, tavoitteena saada tämä tottelemaan väkivallan herättämän pelon vallassa.

    Sekä terrorin että terrorismin harjoittajat toki terrorisoivat uhrejaan, mutta päinvastaisilla tavoilla päinvastaisista lähtökohdista.

    VastaaPoista