lauantai 17. kesäkuuta 2017

Pidän uskoni pienenä ja heikkona (aforismi)

Pidän uskoni tarkoituksella pienenä ja heikkona, sillä muuten se törmää todellisuuden rajoitteisiin.

3 kommenttia:

 1. Pakkoko sitä on olla niin nöyrä? Toteaisi ennemmin reippaasti kuin myytinmurtaja Aatami Villimies:
  "I reject your reality and substitute my own!",
  joskin lause taisi alunperin olla ihan muualta.

  MythBusters kun tuli mainittua, jäi sarjasta mieleeni parhaiten jakso, jossa yritettiin murtaa myyttiä, ettei auton vaihdetta saa pakille sen kulkiessa eteenpäin. Jaksossahan todettiin, ettei automaattivaihteisto mahdollista pakille vaihtoa auton liikkuessa eteenpäin. Manuaalivaihteistossa taas vaikuttavat sellaiset voimat, ettei ihmisen lihasvoima riitä niiden kumoamiseen.

  En tiedä, tuliko tähän myyttiin katsojapalautetta tai ottivatko he sen uusiksi. He nimittäin tekivät sen väärin. Olen ollut kyydissä, kun eteenpäin liikkuvan auton manuaalivaihde vedettiin pakille.

  Tarvitaan mielellään liukas keli sekä riittävästi vauhtia ja tilaa. Sitten kytkin ja jarrut pohjaan ja pyörät lukkoon, vaihde pakille, jarru ja kytkin ylös ja kaasu pohjaan.

  Vaihdelaatikosta kuuluu PAMAUS, moottori ulvaisee ylikierroksilla ja auto nytkähtää rajusti ennen lähtöään hurjaan spinniin pystyakselinsa ympäri.

  Tiedän jopa kaksikin ihmistä, jotka todistettavasti ovat tämän tehneet viime vuosituhannella useita kertoja. Se jonka kyydissä olin rikkoi autonsa nelosvaihteen, mutta pakki kesti, ihme kyllä.

  Meissä jokaisessa asuu pieni myytinmurtaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mielestäni kaikissa asu.

   Itsestäni voisin sanoa, etten ole pelkästään nöyrä vaan myös hyvin ylpeä siitä, että olen harvoja sellaisia ihmisiä maailmassa, jotka kykenevät olemaan samanaikaisesti sekä uskonnottomia että kristittyjä.

   Poista
  2. Mutta hyvin mielenkiintoisen tiedon tähän toit.

   Poista