torstai 22. kesäkuuta 2017

Jussi Halla-aho ja Bill Clinton

Haluaisin pysyä erossa politiikasta, mutta haluaisin puhua sikarista. Ei kun poliitikkojen henkilökohtaisen moraalin puutteesta.

Vähän ennen kuin 10. päivänä pidetyssä Perussuomalaisten puoluekokouksessa Jussi Halla-aho tuli valituksi puolueen puheenjohtajaksi, oli käynyt ilmi, että Halla-aholla on avioliiton ulkopuolinen lapsi, ja sen ikäinen, että hän on saanut alkunsa Halliksen ollessa naimisissa vaimonsa kanssa.

Joku on voinut kuvitella toista, mutta en hyväksy Jussi Halla-ahon suorittamaa puolison pettämistä.

Silloin kun osa minun lukijoistani ei ollut vielä syntynytkään, eli Yhdysvalloissa Bill Clinton -niminen maansa presidentti. Hän petti vaimoaan Hillarya Monica Lewinsky -nimisen Valkoisen talon harjoittelijan kanssa.

Presidentti Clintonin virallinen vastaus asiaan liittyen oli, ettei hän ollut pettänyt vaimoaan: "I didn't have sex with that woman".

Mutta oli hän. Vaikka ilmeisesti kyse olikin ollut "vain" suuseksistä. Ja vaimoke puolusti miestään julkisuudessa naarastiikerin ottein. Mutta lopulta Bill joutui kuitenkin myöntämään pettämisensä.

Minusta yhdenkään poliitikon ei pidä pettää puolisoaan. Ei Halliksen, ei Bilin.

Mutta minusta on jossain määrin kyettävä erottamaan toisistaan poliitikon moraali poliitikkona ja hänen moraalinsa henkilökohtaisessa elämässään. Jos poliitikko pettää puolisoaan, niin hän on siinä suhteessa kusipää, mutta hänen poliittinen moraalinsa voi silti olla nuhteetonta, jos poliitikoista ylipäätään voi tällaista mainesanaa lausua.

Mutta jos vaalipiirissä olisi kaksi sellaista ehdokasta, joita kumpaakin voisin äänestää näiden puoluetaustan ja omien poliittisten tavoitteiden sekä taitavuuden ja kyvykkyyden vuoksi, mutta vain toinen näistä olisi pettänyt puolisoaan, niin todennäköisesti äänestäisin sitä, joka ei ole pettänyt puolisoaan. Mutta harvoin poliitikoissa löytyy poliittisessa erinomaisuudessa kahta toistensa kloonia, joiden välillä valita.

Toisaalta pidän esim. väkivaltarikollisuutta ja suuren luokan talousrikollisuutta sellaisina piirteinä, joita hyväksyn poliitikoissa vielä vähemmän kuin puolison pettämistä.

7 kommenttia:

 1. Valitettavasti nuoria naisia houkuttelevat miehen raha ja valta. Tämä takaa sen, että hyvinmenestyneitä poliitikkoja ympäröi suuri määrä houkutuksia.

  Sitäpaitsi, ellei ystäväpiirisi koostu varsin poikkeuksellisista ihmisistä, olet varmasti huomannut sen, että uskottomuus parisuhteissa on selvästi yleisempää ihmislajin piirissä kuin uskollisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku on sanonut, että ihmisen uskollisuus on kääntäen verrannollinen hänen hurmaamiskykyihinsä.

   Miehille uskottomuudesta saattaa koitua enemmän hyötyä kuin naiselle, koska mies saattaa saada satoja jälkeläisiä, ja nainen parhaimmassa tapauksessa voi saada jotain viisitoista lasta.

   Omat piirini ovat erittäin pienet, ja niihin ovat valikoituneet melko erityiset ihmiset.

   Poista
 2. Kyllähän tämä Halla-ahon uskottomuus oli pudotessaan mitä melkoisin uutispommi, joka kieltämättä teki omanlaisensa särön asianomaista kohtaan tuntemaani arvostukseen.

  Tässä salasuhteessa siitetty lapsi sen sijaan ällistyttää minua yhä edelleen. Olisiko Halla-ahon harkintakyky todellakin voinut pettää noin raskaasti?

  Pelkäänpä pahoin, ettei tämä lapsi ollut suunniteltu - Halla-ahon taholta! Pidän hyvin mahdollisena, että kyseinen pimpsake on puhkonut salaa kondomeja tai seksisession jälkeen kaivanut roskiksesta käytetyt kondomit tunkien ne nurinkurin käänettyinä sisäänsä.

  Onpa hän voinut tarjoilla Halla-aholle suuseksiäkin, jonka jälkeen käynyt pesemässä suunsa sylkien ensin nuivat siittiöt tarkoitukseen soveltuvaan astiaan myöhempää käyttöä varten.

  Näin siksi, etten mitenkään jaksa käsittää, miksi Halla-aho olisi vaimoaan pettäessään ehdoin tahdoin jättänyt tällaisen todeistuskappaleen. Paremminkin minusta näyttää, että pimpsakkeen julistaessa voitonriemuisena odottavansa Halla-ahon lasta tämä puri hammasta, kirosi huolimattomuuttaan ja otti sen sitten sakotuksena tyhmyydestä, kantaen siitä myös vastuunsa.

  Näin menetellen hän selvisi koko jupakasta hämmästyttävän kuivin jaloin. Voisin uskoa, että niin olisi Clintonkin, jos olisi ymmärtänyt menetellä samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juups. Tämä tuntuu minustakin jonkin verran ei-Halla-aholta.

   Poista
 3. Anonyymi2/7/17 23:23

  Mahtaakohan Halla-Aho olla lähelläkään sitä täydellistä kuvaa mitä sinulla hänestä on ollut ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulla ole ollut hänestä täydellistä kuvaa. Oi, katso:

   Jussi Halla-ahon ilkeä puoli

   Poista
 4. Anonyymi3/7/17 22:08

  Välillä tuntuu hän sinulle kuitenkin olevan epäjumalankuva ja äärsyynnyt, jos Halla-Ahoa arvostellaan. Toivottavasti, et joudu palvonna sädekehään.

  VastaaPoista