keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Henkilökohtainen tietokone pysyy henkilökohtaisena, vaikka Tekniikka & talous -lehti väittää muuta

Henkilökohtainen tietokone ei olekaan niin henkilökohtainen, että käyttäjä saisi päättää, mitä sovelluksia siinä käytetään, esittää Timo Tamminen Tekniikka & talous -lehdessä julkaistussa tekstissään. Mies kertoo, että Windows 10:n Threshold 2 -päivitys poistaa tiettyjä käyttäjän asentamia sovelluksia ja myös palauttaa kaikki käyttöjärjestelmästä käyttäjän mahdollisesti poistamat Microsoft-sovellukset sekä lisäksi pakottaa takaisin myös Microsoftin valitsemat oletussovellukset.

Kirjoittaja puhuu niin kuin Windows 10 olisi ainoa vaihtoehto nyt ja tulevaisuudessa PC-käyttäjille. Mutta mitä väliä sillä, mitä Windows tekee. Myös Linux pyörii PC-koneissa, ja näköjään käyttäjäystävällisemmin kuin Windows.

2 kommenttia:

  1. Linuxia voisi varmaan koeajaa kohtapuoliin, jos se vain tulisi toimeen minun uuden NVIDIA-näytönohjaimeni kanssa. Minulle on myös tärkeätä saada pelit pyörimään juohevasti, mikä ikävä kyllä ei Wine:n kanssa aina onnistu. Mutta pakko tässä jotakin on yrittää, kun kerran Microsoftkin yrittää kaapata koneeni. Luultavasti he ovat sen jo salaa jossakin määrin tehneet, Windows 7:n kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NVIDIA:n näytönohjaimet ovat perinteisesti toimineet Linuxissa, lähes aina. Tosin niiden ajurit ovat myöskin perinteisesti olleet suljettua lähdekoodia. Siihen näköjään yritetään nyt jossain muutosta.

      Itse olen käyttänyt viimeiset vuodet -buntu-Linuxeja ja viime aikoina Mint Linuxia.

      Poista