maanantai 25. toukokuuta 2015

Piraattipuolueen puoluetoimistolle hyökättiin

Piraattipuolueen Helsingissä sijaitsevalle puoluetoimistolle hyökättiin aamulla. Toimiston ikkuna rikottiin isolla kivellä noin kello kymmenen aikaan. Hyökkäyksen aikana toimistolla oli yksi puolueen toimihenkilö.
Toimihenkilö varmisti välittömästi toimiston oven lukituksen ja soitti paikalle apua. Hän luonnehti tapahtunutta omien sanojensa mukaan ”erittäin uhkaavaksi”, sillä hyökkääjä jäi teon jälkeen odottamaan henkilön poistumista puoluetoimistolta. Nyt toimihenkilön neuvokkuuden ansiosta ihmisvahingoilta onneksi vältyttiin.

Jälkikäteen kävi ilmi, että puolueen puheenjohtajan auton ikkunalasi oli myös rikottu. Lisäksi havaittiin, että kadun varrella ollut valvontakamera oli tuhottu ennen hyökkäystä. Tapahtumasarjaa on kokonaisuutena hankala pitää pelkkänä satunnaisena ilkivallantekona.

"Tarpeetonta ja typerää vahingontekoa, sillä viesti jäi epäselväksi; sähköposti toimisi paremmin", toteaa puolueen puheenjohtaja, Tapani Karvinen.

Puolue on tehnyt tapahtuneesta rikosilmoituksen.

Tämän tekstin lainasin Piraattipuolueen lehdistötiedotteesta. Isku oli tapahtunut sunnuntaina.

Tässä vaiheessa ei voi varmasti sanoa mitään hyökkääjän motiiveista, mutta minulla olisi kuitenkin hypoteesi asiasta. Piraattipuoluetta voi luontevasti pitää liberaalina puolueena, ja se onkin aina puolustanut myös niiden sananvapautta, jotka ajattelevat "väärin". Niinpä luulen, että hyökkääjän aatokset ovat olleet seuraavanlaisia:

"Piraattipuolue haluaa antaa väärää mieltä oleville myös oikeuden sanoa sanottavansa julkisesti. Minä olen oikeassa oleva ja minä kiellän tuollaisen yhteiskuntaa ja oikeutta ja totuutta vaarantavan toiminnan rasistinazipaskojen ja vääryyttä puolustavien puolesta."

2 kommenttia:

  1. Onkohan Piraattipuolue nyt sitten uusi Persut, mitä tulee ikkunanrikkomisiin? Toimintatapa viittaa vahvasti vasemmistolaiseen meininkiin, jossa jollekin pellelle on syötetty infoa päähän, pelle on imenyt infon itseensä ja pitänyt sitä itseisarvoisena totuutena ja Piraattipuolueen edustaja tai Piraattipuolueen ohjelma on ollut eri linjoilla tämän totuuden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että jatkoa tulee, kun on saatu nyt "pää auki". Toisaalta Piraatit on toistaiseksi hyvin pieni puolue, joten ei vedä niin helposti hulluja kimppuunsa.

      Poista