lauantai 6. joulukuuta 2014

Hyvää itsenäisyyspäivää vuonna 2014, ihmiset!

On itsenäisyyspäivä vuonna 2014. Olen pitkään aina puhunut tutuille ja kavereille, että itsenäisyyspäiväksi pitäisi valmistaa kiljua. "Tuntematonta sotilasta" olisi kiva nauttia sen yhteydessä. Puhumattakaan Linnan juhlista, ohjelma-aktiviteetti jota en ole normaalisti seurannut.

Kiljun valmistaminen on kuitenkin Suomessa edelleen laitonta, ellei siihen laita mukaan tarpeeksi suuressa määrin marjoja ja/tai hedelmiä, jolloin siitä muodostuu eräänlaista viiniä. Toisaalta, kiljusta ei tule mieleen mitään sellaista, mitä kaataisin mielelläni suuhuni. Olen sellainen pirullinen herkkusuu, vaikka kiljun jos minkä nauttimisen luulisi olevan isänmaallista.

Suomessa vaikuttaa joukko ihmisiä, jotka pitävät Suomea ja suomalaisuutta ainoastaan sosiaalisena konstruktiona. Monien näistä ihmisistä mukaan oikeaa kulttuuria on vain ulkomailla ja jossain määrin myös Suomeen muuttaneiden tai Suomessa syntyneiden muslimien keskuudessa. Nämä ihmiset saattavat ajatella, että islam on rauhan uskonto. Jotkut näistä ihmisistä nauttivat, kun he pääsevät ulkomaalaisille haukkumaan Suomea ja suomalaisuutta. He eivät välttämättä ole tajunneet, että Suomen ulkopuolella oman kielen, kulttuurin, etnisyyden ja maan halveksimista ei aina pidetä arvossa. He saattavat täten leimaantua barbaareiksi ulkomaalaisten silmissä. Joidenkin näitten ihmisten asenteet ovat peräisin omaan mahdottomuuteensa sortuneesta väkivaltaisesta diktatuurista Neuvostoliitosta, ja tavallaan natsi-Saksasta myöskin, sillä jälkimmäinen imi aikoinaan paljon vaikutteita edellisestä. Joidenkin näistä ihmisistä kohdalla voidaan puhua myös bysanttilaisesta tunkkaisesta caesaropapismista, jossa on kyse siitä, että korkein taho tunkee valmiit mielipiteet alempana olevien korviin ja mieliin. Tai ainakin pyrkii siihen.

Useimmissa eduskunnassa edustettuina olevissa puolueissa muhii valtava määrä epäisänmaallisuutta.

Mutta hyvää itsenäisyyspäivää joka tapauksessa. Vielä me tästä nousemme.

...Kilju on kuitenkin kaikesta huolimatta isänmaallinen juoma. Lukekaa vaikka tästä.

I PS:

Ja ihan lopuksi itsenäisyyspäivän tapahtuman kutsu, joka on julkaistu Sarastus-verkkolehdessä. Oi, katso:

Kutsu itsenäisyyspäivänä, nyt lauantaina 6.12.2014 Helsingissä Töölön torilla kello 18:30 alkaen järjestettävään 612-nimellä kulkevaan kaikille avoimeen itsenäisyysjuhlaan

...
II PS:

Voit käydä myös lukemassa hieman tuoreemman itsenäisyyspäivätekstini Suomi on euroa tärkeämpi, sanovat, ja hieman puoluepolitiikkaakin mukana.

Ja voit käydä myös lukemassa vielä tuoreemman itsenäisyyspäivätekstini Itsenäisyyspäivän leijona -uni.

4 kommenttia:

 1. Mikä itsenäisyys? Suomi on perustuslakinsa mukaan pieni osanen EU:ta, jolla ilmeisesti(* on vähemmän itsemääräämisoikeutta kuin autonomian aikaan 1800-luvulla...

  Minä vietän ainoastaan itsenäisyyden muistohetkeä. Minuutin hiljaisuus edesmenneen muistoksi.

  *) Eduskunta suostuu kaikkiin älyttömiin direktiiveihin lainkaan ajattelematta onko niissä mitään järkeä Suomen oloissa. Tämä on selvä merkki epäitsenäisyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä. En jaksanut itse käsitellä asiaa. EU on osaltaan hirviö. Ja eduskunta toteuttaa hirviön tahtoa.

   Poista
  2. Ymmärrän, se on masentava aihepiiri. Ehkä lähempänä vaaleja?

   Poista
  3. Myöhemmin tänä päivänä julkaisen jo jotain. Kirjoitin pöytälaatikkoon kirjoituksen viime yönä.

   Poista