sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Tänään 22.6. on syntymäpäiväni, repikää siitä!

Vuorokausi on vaihtunut, ja tänään on syntymäpäiväni. Noin 44 vuotta sitten synnyin. En muista, missä, enkä senhetkisiä tunnelmiani. Tämä johtuu ensinnäkin siitä, että synnyin kovin nuorena. Nollan päivän ikäisillä lapsilla lienee vielä sen verran kehittymätön hermosto, ettei selkeitä muistikuvia synny syntymistapahtumasta. Ja vaikka niitä syntyisikin, niin varhaislapsuudessa syntyy niin kovasti uusia hermosoluja, että vanhat muistijäljet hukkaantuvat.

22. kesäkuuta on myös Hitlerin Saksan Neuvostoliittoon hyökkäämisen vuosipäivä. Se ei kuitenkaan ole minun syyni. Adolf Hitler tykkäsi päivästä siksi, että samoihin aikoihin oli myös Napoleon hyökännyt Venäjälle, 129 vuotta aikaisemmin. Eli Napoleon on melko lailla lopullinen syyllinen päivämäärään. Ei kuitenkaan minun syntymääni.

Toivon, että molemmat veljeni sekä Tapio Tuuri muistavat onnitella minua. Mutta saavat onnitella muutkin, ken sen estäisi.

5 kommenttia:

 1. Onnittelut näin jälkikäteen hienolle miehelle syntymisestä hienolla päivämäärällä!

  http://www.youtube.com/watch?v=OuuthpJmAig

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, mutta ei se minusta nyt niin kovin hieno päivämäärä ole.

   Poista
  2. Onhan tuo aina hieno päivämäärä. Suurin vika Aatulla oli kun potkaisi "mätää" latoa niin hän oli itse siellä ladossa ja lato romahti hänen niskaan tunnetuin seurauksin.

   Toisen isoäitini molemmat nuoremmat veljet antoivat kaikkensa isänmaalle Jatkosodassa: vanhempi heistä (23v) kaatui kesäkuun lopussa 1944 ja toinen (18v) katosi ellokuussa 1942. Sama isoäitini palveli Lottana talvi- ja Jatkosodan ajan.

   Poista
 2. Onnea, vaikka vähän myöhässä!
  T. JJ

  VastaaPoista