keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ovatko blondit tyhmempiä kuin muut?

Blondeista kerrotaan usein vitsejä, joissa heitä pidetään tyhmempinä kuin muita. Tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin, onko huumorin takana totuuden siemen, kertoo Daily Mail.

Tutkimus "A molecular basis for classic blond hair color in Europeans" tehtiin Stanfordin yliopistossa, Yhdysvaltain Kaliforniassa.

Tulos oli, että hiusten värillä ei ole mitään yhteyttä henkilön persoonallisuuteen tai älykkyyteen.

"Geneettinen mekanismi, joka säätelee vaaleahiuksisuutta, ei muuta minkään muun kehonosan biologiaa", sanoo professori David Kingsley.

Daily Mail on tunnetusti keltaista lehdistöä, mutta jos nyt kuitenkin oletetaan harrastuksen vuoksi, että se esittää tutkimuksen tulokset suurin piirtein oikein. Itse kuitenkin kiinnittäisin huomiota epäsuoriin vaikutuksiin, mitä hiustenvärillä on kantajaansa.

Yksilön hiusten väri nimittäin näyttäisi näin perstuntumalta vaikuttavan siihen, miten muut ihmiset suhtautuvat häneen, ja tämä sitten myös vaikuttaa ihmisen kuvaan itsestään ja siten myös hänen käyttäytymiseensä. Vaaleahiuksisuus monesti liitetään harmittomuuteen ja kiltteyteen. Se voi täten tehdä myös kantajansa persoonallisuudesta heikommin rakentuneen, jos hän pääsee sen avulla elämässään eteenpäin vähemmillä vastuksilla. Toki sama efekti saadaan aikaan myös keinotekoisella hiusten värjäyksellä.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi5/6/14 23:48

  Usein blondit tuovat näkemyksiään kärkevästi esille, johtuukohan siitä, että heidän hiustensa värinsä takia täytyy niin tehdä, jotta heidän usein varsin älykkäät huomiot tulevat huomioiduksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuota, hypoteesisi voi pitää paikkansa ainakin joissain tapauksissa.

   Poista