maanantai 2. kesäkuuta 2014

Miten saada Blogger näyttämään linkkejä satunnaisiin omiin blogimerkintöihin

Vähän yli viikko sitten vietin lähestulkoon tuntien ajan lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä netissä etsimässä koodinpätkää, jolla saisin tämän Googlen Blogger-alustalla olevan blogini näyttämään linkkejä satunnaisiin omiin blogimerkintöihini. Ja halusin tällaisen koodin käyttööni siksi, etteivät vanhat blogimerkintäni hautautuisi näkymättömiin. Lopulta löysin sopivanlaisen.

Saan kiittää koodinpätkästä intialaista V. Divya Sai -nimistä henkilöä, joka oli vuosia sitten julkaissut sen eräällä nettisivustolla. Kiitoksia.

Koodi on vanha mutta toimiva. Javascript ei ole näinä vuosina muuttunut siten, että homma ei toimisi vielä tarpeeksi hyvin.

Koodi on lyhyt eikä siihen ole liitetty muuta toiminnallisuutta kuten mainoksia.

Sijoitin asian blogisivuni vasempaan laitaan, ja se löytyy otsikon Satunnaisia merkintöjä alta. Oletuksena koodinpätkä näyttää kuusi satunnaista merkintää, ja koodia rukkaamalla luvun saa tietenkin muutettua.

Jostain syystä aika ajoin homma toimii väliaikaisesti huonommin, eli se saattaa näyttää vähemmän kuin kuusi kappaletta linkkejä. Mutta selaimen Päivitä-napin klikkaaminen korjaa kuitenkin heti ongelman.

Jos haluat itse laittaa koodin omalle Googlen blogillesi, niin toimi seuraavasti:
  1. Bloggerin asetuksissa klikkaa vasemmalta kohtaa Ulkoasu.
  2. Haluamassasi kohdassa klikkaa Lisää Gadget. "Gadget" on suomeksi vimpain.
  3. Valitse seuraavaksi listasta HTML/Javascript-vimpain klikkaamalla sen kohdalla olevaa plussaa.
  4. Halutessasi laita haluamasi kuvausteksti kohtaan Otsikko ja kohtaan sisältö liität sitten ao. koodin. Nih!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti