torstai 5. kesäkuuta 2014

Kolmea viskiä hyvässä seurassa

Eilen illalla vanha kaverini M soitti kysyäkseen, voisiko tulla käymään. Minulle käynti sopi.

M toi mukanaan oman kannettavan tietokoneensa, runsaasti elokuvia ja kahta eri lajia voimakkaan savuista Laphroaig-viskiä. Toinen pulloista oli selvästi vajaa ja toinen vielä selvemmin.

Katsoimme sitten putkeen hänen tietokoneeltaan kolme elokuvaa ja nautimme samalla pikku hiljaa viskejä. Korkkasin myös vasta ostamani Lagavulin-viskin. Sekin on voimakkaan savuista.

Jätin suosiolla katsomatta televisiosta "Dexterin" jakson. Arvostan sarjaa paljon, mutta tuleehan viikolla nähdyn jakson uusinta aina lauantain myöhäisillassa eli yöllä.

Emme nauttineet viskejä kovin paljoa loppujen lopuksi. Viimeinen elokuva päättyi pian kolmen jälkeen, ja en sitten tuntenut olevani kovin humalassa.

M päätti jäädä koisimaan yöksi kämpilleni. Hän teki itselleen majan sohvalle, ja minäkin menin piakkoin tutimaan.

Tänä aamuna oli jonkin verran tavallista vaikeampi nousta ylös. Herätyskelloni soi arkipäivisin tavallisesti puoli kymmeneltä. Kun olin lopulta saanut noustua klo 11.10, niin tein havainnon, että M koisi vielä sohvalla.

Minulla oli jo hieman kiire, sillä kerholla, jossa käyn, ruokailuaika päättyy puoliltapäivin. Tapaan arkisin syödä lounaan siellä.

M päätti lähteä kotiinsa tulematta vierailemaan kerholla. Hän kertoi, että hänen pitäisi siivota. Ilmeisesti hänen perheensä oli ollut karussa.

M:ään ja hänen perheeseensä olin tutustunut aikoinaan vuoden 1995 melko lopulla seurakunnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti