maanantai 8. heinäkuuta 2013

"Pukumiehet keräävät kerjäläisten hyödyt"

Tanskassa kerjääminen on kielletty, ja siitä saa sakot, jos jatkaa kerjäämistä poliisin antaman varoituksen jälkeen. Kerjäläinen voidaan myös käännyttää maasta. Kokoomuslainen kansanedustaja Outi Mäkelä sanoo kaipaavansa tätä Tanskan mallia Suomeenkin.

Mäkelä antaa ymmärtää, että nykytilanteessa kerjäläinenkin on heikoilla:

– Kun pukumiehet bemareineen keräävät kerjääjien saamat roposet, jotain on pielessä. Tähän on puututtava ennen kuin ongelma räjähtää käsiin.

Kansanedustaja Mäkelä näyttää kuitenkin unohtaneen, että vapaa kerjäläisyys kuuluu Suomeen ja on osa Kokoomus-puolueen ideologiaa, sillä Kokoomus kuten melkein kaikki nykyiset eduskuntapuolueet pitää monikulturismia pyhänä.

Monikulturismi on ideologia, jonka mukaan on tarpeellista, että yhteiskunnan ilmapiirin määrittävät keskenään ristiriitaiset arvojärjestelmät, jotta saataisiin yhteiskunnan sisäinen luottamus rapautumaan ja hulinaa kaduille.

PS Seuraavan linkin kautta pääset lukemaan kotisivuillani olevaa laajempaa tekstiä monikulttuurisuudesta: Monikulturismi ja nuiva aate

2 kommenttia:

 1. Kuten monista muistakin blogikirjoituksistasi, pidän myös tästä, erityisesti kunniamaininnan saa monikulturismin ideologian määritelmä. Pyydän vielä perusteluja sille, ts.mihin tämä määritelmä perustuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monikulturismi voitaisiin tietysti määritellä myös kiltimmällä tavalla. Tuo "tarpeellista"-juttu ei taida ainakaan kuulua monikulturismin kannattajien omaan määritelmään sanalle. Mutta mielestäni käytännössä siitä siinä on kysymys.

   Monet lienevät sitä mieltä, että monikulturismissa on kysymys siitä, että maassa on vahvasti keskenään ristiriidassa olevia arvojärjestelmiä. Ja tämä perustunee ihan ihmisten omiin kokemuksiin ja tietoihin monikulturistien aatemaailmasta.

   Poista