perjantai 12. heinäkuuta 2013

Perussuomalaiset ei innostu kunnallisesta puoluetuesta

Perussuomalaiset ei ole innostumassa kunnallisesta puoluetuesta. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoi Yle Uutisille suhtautuvansa varauksella kaikkeen tukeen, joka tulee kunnilta puolueiden paikallisyhdistyksille.

Slunga-Poutsalo huomauttaa puolueensa olevan hyvä esimerkki siitä, että politiikkaa voi tehdä myös ilman tukieuroja.

- Perussuomalaiset on osoittanut sen tässä kuntavaaleissa jo pari kertaa, että sitä kunnalta tulevaa tukea ei ole tarvittu sen poliittisen menestymisen ja toiminnan pyörittämisen osalta, hän sanoi.

Jos kunnallinen puoluetuki kuitenkin tulee, perussuomalaisetkin ottavat tukieurot vastaan.

Suurimman kuntapuolueen Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoo, että puolue suhtautuu asiaan avoimin mielin. Keskustalle sopii myös se, että nykyinen järjestelmä jatkuu.

Laaninen korostaa, että jos kunnallinen puoluetuki tulee,  sillä pitää olla laaja kannatus.

- Ei käy sellainen, että jollain enemmistöllä tämmöinen otetaan käyttöön, joku vähemmistö sitä vastustaa ankarasti julkisuudessa, mutta sitten kaikessa hiljaisuudessa nostaa rahat niin kuin muutkin puolueet. Tällaiseen näytelmään en  halua lähteä, Laaninen sanoi.

Itse olen sitä mieltä, että Laaninen oli menettänyt vähintään hetkeksi järkensä noin sanoessaan: jos Perussuomalaiset kieltäytyisi puoluetuesta, niin se menettäisi paljon resursseja, joilla puolueen toimintaa pyöritetään ja saadaan myös näkyvyyttä. Vaikka puoluetuesta kieltäytyminen nähtäisiinkin joissakin piireissä erityisen suoraselkäisenä toimintana, niin sen hinta voisi olla Perussuomalaisille kuitenkin se, että se häviäisi seuraavat eduskuntavaalit. Politiikkaa kun ei tehdä pelkästään hengellä, vaikka se paljon auttaakin.

Jos enemmistö kansanedustajista kuitenkin päättäisi lopettaa jonain päivänä puoluetukijärjestelmän, niin luulen että tuskin ketkään iloitsisivat siitä enemmän kuin Perussuomalaisten jäsenet.

Mielestäni Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen tulisi erota tehtävästään isohkosta aivopierustaan johtuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti