torstai 11. heinäkuuta 2013

Päivi Räsänen ylitti kaiken sopivaisuuden rajat!

Sisäministeri Päivi Räsänen oli viime viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä pitämässään puheessa hyvien oikeassa olevien ihmisten mielestä ylittänyt kaiken sopivaisuuden rajat.

Räsänen oli sanonut mm. tällaista: "Seurakunnissa tulisi löytyä enemmän tilaa ja rakkautta niille ihmisille, joiden kipuna on homoseksuaalinen tunne-elämä tai muu seksuaalinen poikkeavuus."

Hän oli sanonut myös näin: "Kaikilla meillä on varmasti tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai joskus jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia. Apostolien teoissa kerrotaan tilanne, jossa viranomaiset kielsivät apostoleja saarnaamasta Jeesuksesta. Silloin apostoli Pietari ja muut apostolit sanoivat: 'Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.' (Ap.t. 5:29). He jatkoivat työtään kielloista huolimatta." Tämä sai jotkut ihmiset julistamaan, että sisäministeri Räsänen kehottaa rikkomaan lakia.

Näiden Räsäsen lausuntojen vuoksi ja valtamedian villitsemänä isohko määrä ihmisiä oli sitten eronnut Suomen virallisesta evankelisluterilaisesta kirkosta. Kumma juttu sinänsä, kun sisäministeri Räsäsen puheet eivät ole millään lailla Suomen virallisimman kirkon kannanottoja. Näiden ihmisten lähteminen tästä kirkosta kyllä kohottaa sen laatua.

Välihuomautuksena sanoisin, että itse silti iloitsisin suuresti, jos Suomen ev.lut. kirkon jäsenmäärä aikuisissa jäsenissä mitattuna putoaisi alle puoleen Suomen kansalaisista. Silloin se olisi kooltaan enemmän sellainen kuin se ansaitsee...

Meidän tulee muistaa, että ei pelkästään uskonto sisällä väittämiä, joita ei voi tieteellisesti perustella. Myös etiikka on täynnä sellaisia. Ja silti monet hylkäävät uskonnollisten perustelujen oikeutuksen politiikassa, mutta hyväksyvät kuitenkin etiikan alaan kuuluvat väittämät, kunhan niitä ei perustella uskonnolla. Tämä on täysin ristiriitaista käyttäytymistä, kun sekä uskonto että etiikka ovat vastoin kylmää, luonnontieteellistä järkiajattelua.

Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Jumalaa tulee totella enemmän kuin ihmisiä. Jos laki on tuhoisa tai hölmö tai johtaa kurjiin seuraamuksiin, lakia ei tarvitse totella. Lait ovat ihmisten luomuksia, ja ne voi ihminen tarvittaessa kumota, ja ennen sen tapahtumista voidaan kieltäytyä lain noudattamisesta. Lakien ylläpitäminen sitä paitsi perustuu osaltaan väkivaltaan, joten niiden perusta on hieman epäselvä. Rauhanomaista lain noudattamatta jättämistä tai jopa sen aktiivista rikkomista kutsutaan kansalaistottelemattomuudeksi.

Luonnontieteitten tuolla puolella on maailma, jota toteutamme politiikassa.

PS:

Alla linkit kahteen suomen- ja ulkomaankieliseen Wikipedia-artikkeliin:

Kansalaistottelemattomuus

Civil disobedience

II PS: Näköjään jotkut ovat eronneet Suomen ev.lut. kirkosta siksi, että sen johto ei tarpeeksi voimakkaasti ollut tuominnut sisäministeri Räsäsen näkemyksiä. Ja jotkut siksi, että Räsänen oli lausuntojaan antaessaan periaatteessa sisäministeri.

2 kommenttia:

 1. Itse mietin asiaa ja ajattelin, että parempi äänestää homoseksuaalisuuteen positiivisesti suhtautuvaa kirkon jäsentä kirkollisvaaleissa ja muuttaa kirkkoa sisältäpäin suvaisevammaksi, kuin ulvoa suvaisevuuden puutetta kirkon ulkopuolella.

  Onko itselläsi muuten kielteinen kanta homoseksuaalisuuteen ja pidätkö sinäkin kuten Räsänen homoseksuaalisuutta sairautena ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni homoseksuaaleja ei tule hirttää lyhytpylväisiin, ja homoseksuaalisuuden tulisi olla laillista. Mutta se on sitten siinä.

   Minun mielestäni niiden, jotka eivät perusta suhdettaan Jumalaan yksin Kristuksen sovitustyöhön, tulisi erota Suomen virallisesta ev.lut. kirkosta.

   Homoseksuaalisuus on minusta biologinen anomalia, joka heikentää suvunjatkamiskykyä. On minusta ihan makuasia, että pitääkö sitä sairautena vai ei.

   Poista