torstai 25. heinäkuuta 2013

Poliittinen korrektius tyhmistää?

Bongasin Hiljaista pohdintaa -blogin merkinnästä Toinen kesän kokoelma mielenkiintoisen linkityksen. Sinä on kyse siitä, että brittiläinen professori Bruce Charlton on tullut siihen tulokseen, että poliittinen epärehellisyys eli poliittinen korrektius vähentää käytännöllistä älykkyyttä vahvistamalla vääriä hermoratoja, ja kuihduttamalla hyviä ja hyödyllisiä hermoratoja aivoissa. Lopulta pidemmän ajanjakson kuluessa ja lukuisten toistojen jälkeen liberaalit tulevat käytännössä kyvyttömiksi ajattelemaan rehellisesti ja totuudenmukaisesti. Oi, katso alkuperäinen professori Charltonin ulkomaankielinen blogimerkintä asiasta:

Dishonesty reduces applied intelligence: re-wires the brain

Jos noin todella olisi, kuten tuossa väitetään, niin se selittäisi kyllä paljonkin. Ainakin professori Charlton on alan asiantuntija, joten miksipä emme voisi uskoa häntä asiassa...

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Joka alalle löytyy näitä n.s. asiantuntijoita jokaiseen lähtöön. Ihan kiehtovaa luettavaa sinällään, mutta kyseessähän on vain ykden henkilön ehdotus, kuinka asia voisi olla. Mikäli oikein ymmärsin, prof. Charlton veti suoran viivan epärehellisyyden ja maalaisjärjen käytön kyvyttömyyden välille. Tunnen muutaman ihmisen joilta maalaisjärjen käyttö puuttuu, mutta en ole löytänyt viitteitä siihen, että se olisi millään lailla kytköksissä heidän jatkuvaan epärehellisyyteensä.

  -E.P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookei. Tarvitaan oikeaa tutkimusta.

   Mutta sinällään vaikuttaa järkevältä sellainen ajatus, että jos joutuu puhumaan ihmisille "kaksihaaraisella kielellä", niin se vaikuttaa aivoyhteyksiin.

   Poista