tiistai 13. marraskuuta 2012

Fingerporin isä Pertti Jarla: "Jos rukous voisi todistetusti vaikuttaa, kääntyisin"

Sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla on uskonnoton ja kuuluu Vapaa-ajattelijoiden yhdistyksen hallitukseen. Kristillisten teekkareiden kerran vuodessa ilmestyvä verkkolehti 'Cross Section' julkaisi viime numerossaan artikkelin hänestä.

Artikkeli maalaa Jarlasta tasapainoisen ja tolkullisen ihmisen kuvan. Sitä lukiessani mietin, että kunpa tällaisia ihmisiä olisi enemmänkin vapaa-ajattelijoiksi itsensä identifioivien joukossa.

Seuraavan linkin takaa pääset lukemaan artikkelin. Oi katso:

Fingerporin isä Pertti Jarla: "Jos rukous voisi todistetusti vaikuttaa, kääntyisin"

Fingerpori on minusta myös hyvä sarjakuva.

2 kommenttia:

 1. Terve, Tom!

  Olen lueskellut tässä kuluneiden kuukausien aikana aina silloin tällöin blogiasi, ja nyt päätin ensimmäistä kertaa eksyä kommentoimaankin.

  Fingerporin sketsit tuppavat, myönnettäköön, yleensä olemaan hauskoja ja osuvia, mutta Jarlan kutsuminen tasapainoiseksi ja tolkulliseksi ihmiseksi on minusta hiukan paradoksaalista, varsinkin kun tähän yhtyy Muutosta äänestävä hommalainen.

  Kuinka usein olet lukenut Jarlan blogia? Olen nimittäin itse kummastellut sitä, että kuinka niin loistavia sarjakuvia piirtävä, älykkäältäkin vaikuttava, henkilö voikaan sortua blogissaan ajoittain täysin sentimentaalisiin ja irrationaalisiin vuodatuksiin, kun kyseessä vaan on Jussi Halla-aho tai hommaforum.

  Kaiken lisäksi em. aiheet tuppaavat toistumaan Jarlan kirjoituksissa alituiseen, mistä manifestoituu hänen - lähes patologinen - vihansa maahanmuuttokriitikoita kohtaan

  Jarlan blogi Suomen kuvalehden verkkosivuilla:

  http://suomenkuvalehti.fi/profiilit/c5cafc8a-b14d-4c85-9c82-2e1b97f2dc34?nayta=jutut&sivu=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, täytyy myöntää että olen vain hyvin satunnaisesti lueskellut joskus Jarlan blogia. Pistin sen nyt selaimeni kirjanmerkkeihin. Yritän lueskella jatkossa sitä vähän enemmän, jotta saan täydemmän kuvan miehen ajattelusta.

   Jarlan ongelma voi selittyä liialla taiteellisuudella. Hänellä on taipumus kuvitella kaikenlaista, ja hänellä on ennakkoluuloja. Silloin kerranhan hän oli käynyt ilmoittautumassa Hommaforumillakin eikä näyttänyt täysin käsittävän, minkälaisesta yhteisöstä on kysymymys. Ainakin hänestä voi sanoa, että hän on periaatteessa hompanssi, ja se on jo jotain. Ikävä jos mies muuten käyttäytyy normaalisti aivan muulla lailla.

   Olisi ollut kiva mainita hänen hompanssiudestaan tässä blogimerkinnässä, mutta se jäi tekemättä.

   Harva netsi sitten lienee puhunut Jarlasta näin kauniisti kuin minä tein, mutta tein niin lähinnä mainitsemani artikkelin perusteella. Kuten sanoin, pitää oppia miehestä lisää.

   ...Olen minäkin aina välillä lueskellut sinun blogiasi.

   Poista