maanantai 2. heinäkuuta 2012

Sananvapaus on terrorismia

Etiopia on jälleen tuominnut median ja opposition edustajia terrorismista. Tuomittuja uhkaa elinkautinen vankeusrangaistus.

Tuomittujen joukossa ovat tunnettu journalisti Eskinder Nega ja opposition kärkinimiin kuuluva Andualem Arage. Keväällä sananvapausjärjestö Pen palkitsi Negan tämän työstä sananvapauden eteen.

Oikeuden mukaan tuomitut olivat yrittäneet lietsoa hallituksen vastaisia mielenosoituksia kertomalla arabikevään tapahtumista mediassa.

– Nämä rikolliset käyttivät väärin sananvapauttaan ja pyrkivät aiheuttamaan sekasortoa, syyttäjä totesi.

Niinhän se on, että sananvapauttaan täysillä käyttävät ovat vähän kuin terroristeja. Ajatelkaa miten paha ihminen Jussi Halla-ahokin on. Sai kaksi eri tuomiota sananvapauden väärinkäytöstä. Muistakaamme mitä valtionsyyttäjä Mika Illman oli sanonut Hufvudstadsbladetissa Korkeimman oikeuden tuomion julistamisen jälkeen (käännös ruotsista suomen kielelle ei minun):

"On hyvä, että laintulkitsijat ovat saaneet aikaan ennakkopäätöksen. Korkein tuomioistuin on vetänyt rajan sille laajuudelle, kuinka pitkälle vallanpitäjiä kritisoivilla on oikeus provosoida ja yliampua."

2 kommenttia:

  1. Hieman ontuva rinnastus, Halla-Aho pilkkasi uskontoa toiset kertoivat Arabikeväästä Etiopiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta nämä kaikki toteuttivat sananvapauttaan. Uskonnon pilkkaamisen kieltäminen kertoo taipumuksesta teokratian kannattamiseen.

      Poista