keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Trolli

Kerran oli aika jolloin tunsin kaverin josta käytän tässä nimeä Vitus Pullo. Vitus oli melkoisen älykäs ja hän tunsi paljon myös historiaa. Tapasimme keskustella usein antiikin historiasta, josta hän erityisesti piti. Hänellä oli tapana myös provosoida sanallisesti ystäviään ja tuttaviaan. Siksi käytin hänestä nimitystä "internetin ulkopuolella vaikuttava trolli". Jos joku ei tiedä mitä sana 'trolli' normaalimerkityksessään tarkoittaa, niin se tarkoittaa henkilöä joka internetissä yrittää provosoida ihmisiä esim. keskustelupalstoilla. Hän yrittää saada ihmiset suuttumaan. Pullo oli hyvin taitava internetin ulkopuolinen trolli. Minä osasin kuitenkin suhtautua hänen trollailuihinsa oikein enkä menettänyt niiden takia malttiani tai yöuniani. Kerron hänestä blogissani myöhemmin lisää.

Varsinaisista internetissä vaikuttavista trolleista paras tietämäni on nuorimies Niilo Paasivirta. Paasivirta on usein esittänyt internetissä äärikonservatiivista kristittyä ja onnistunut näin saamaan useita ihmisiä jättämään Suomen virallisen evankelisluterilaisen kirkon.

Täältä löytyvät Niilo Paasivirran nettisivut: http://www.ilmatar.net/~np/

Ja täältä löytyvät hänen kotisivujensa yhteydessä sijaitsevat Oikeat mielipiteet: http://www.ilmatar.net/~np/opinions/

Paasivirta on kehittänyt myös oman version sähköisestä tietosanakirjasta Wikipediasta. Se on nimeltään Niilopedia.

Jos et ole teknisen höpönhöpön ystävä, niin voit suosiolla jättää seuraavan lukematta ja käsittelemättä aivoissasi:

Niilo Paasivirralle on perustettu jopa faniryhmä uutisryhmiin. Se löytyy osoitteesta: finet.fan.niilo.paasivirta. Jos et tiedä mitä uutisryhmät ovat, niin ne ovat internetissä sijaitsevia ilmoitustaulun kaltaisia keskustelupaikkoja, jotka muuten eivät löydy WWW:stä, sieltä mitä käytetään internetselaimella. On olemassa myös webbipohjaisia käyttöliittymiä, joilla voi käyttää uutisryhmiä, esim Google Groups, mutta niitä käytetään yleensä erillisellä ohjelmalla. Uutisryhmistä käytetään englannin kielessä nimityksiä Newsgroups ja Usenet. Suomen kielessä on käytetty myös slangi-ilmaisua 'nyyssit'.

Kun nyt uutisryhmistä rupesin puhumaan, niin tarjoanpa linkin tiedon lähteille siitä, nimittäin linkin kaikentietäjä Jukka Korpelan Nyysioppaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti