perjantai 8. kesäkuuta 2012

Jussi Halla-ahon tuomiosta

Korkein oikeus (KKO) on yksimielisesti tuominnut perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-ahon, tuon Pimeyden ruhtinaan, uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Piraattipuolue käsitteli aihetta mainosti blogissaan. Itse en ole puolueen kannattaja - kannatan Muutos 2011 -puoluetta - mutta pidän Piraattipuolueesta kuitenkin kovasti, koska heikäläiset ovat nähdäkseni aina ja johdonmukaisesti puolustaneet kaikkien ihmisten sananvapautta.

Blogimerkinnässä annetaan ymmärtää, että rankaiseminen kovin vähäisestä teosta loukkaa vakavasti sananvapautta, ja tästä voivat kaikki vapaamieliset olla samaa mieltä. Siinä sanotaan myös, että muuhun kuin väkivallalla uhkaavaan “vihapuheeseen” puuttuminen oikeusteitse osoittaa arvostelukyvyn puutetta. Mainitaan myös tapauksen luonne arvovaltakysymyksenä valtionsyyttäjälle. Lakia myös halutaan muuttaa:

"Lakia on muutettava. Uskontojen pyhinä pitämät asiat eivät tarvitse eivätkä ansaitse erityistä lain suojaa. Kiihottamisena kansanryhmää vastaan tulisi pitää vain uhkaavia tai väkivaltaan yllyttäviä lausumia."

Piraattipuolueen blogimerkintää pääset lukemaan täältä:

Halla-ahon tuomiosta

Muutos 2011 -puolueen entinen puheenjohtaja Jiri Keronen kirjoitti blogissaan myös tuomiosta. Hän myös julkaisi merkinnässään uudestaan Jussi Halla-ahon tuomioon johtaneen blogimerkinnän tekstin poliittisena kannanottonaan avoimuuden, kansalaiskeskustelun ja suvaitsevaisuuden puolesta. Blogimerkinnän saa luettavakseen täältä:

Jussi Halla-ahon tuomioon johtanut kirjoitus

Jussi Halla-aho valittanee Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen (EIT). Valituksella on suuret mahdollisuudet onnistua, sillä EIT on aikaisemmassa lausunnossaan linjannut, että sananvapaus ei yleisesti ottaen koske pelkästään sellaisia tietoja tai ajatuksia, joihin suhtaudutaan myötämielisesti tai joita pidetään vaarattomina tai yhdentekevinä, vaan myös sellaisia, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti