maanantai 18. kesäkuuta 2012

Vihreä nainen puolustaa sananvapautta

Jussi Halla-ahon julkaistua kohutut Täkynsä Illmanin Mikalle, Vihreistä kuului sellaista ääntä, että mies pitää tuomita oikeudessa sanomisistaan. Ei ole kovin liberaalia semmoinen, ei. Olin myöskin luullut aikaisemmin Vihreitten vastustavan lakia uskonrauhan rikkomisesta, mutta tällä kertaa monet Vihreät tykkäsivät puolustaa lakia, vaikka liberaalit ovat perinteisesti katsoneet sen olevan peräisin ajoilta, jolloin ei ollut uskonnonvapautta.

Tiedän, että Vihreissä on oma liberaali siipensä vielä nykyäänkin, mutta siitä tuntuu kuuluvan julkisuudessa melko vähän. Ihan niin kuin kukkahattutädit määräisivät tahdin Vihreissä tänä päivänä.

Ilahduin lukiessani Vihreän naisen Virpi Kaukon blogimerkinnän, jossa hän puolustaa Jussi Halla-ahon ja kaikkien muidenkin sananvapautta. Virpi Kauko on sitä mieltä, että sananvapaus on perusoikeus. Oi, katso blogimerkintä:

Lurjusten puolustamisesta

Kannattaa lukea myös Electronic Frontier Finlandin (Effi), suomalaisen ihmisoikeusjärjestön, kannanotto Jussi Halla-ahon tuomioon:

Effi: Lain tulee suojata sananvapautta paremmin

Ja hyväksi lopuksi seuraavan linkin takaa löytyy Muutos 2011 -puolueen entisen puheenjohtajan Jiri Kerosen samaa aihetta käsittelevä blogimerkintä, jonka oheen Keronen on myös liittänyt alkuperäisen tuomioon johtaneen Halla-ahon tekstin 'Muutama täky Illmanin Mikalle. Jos et ole vielä lukenut kirjoitusta, niin nyt olisi korkea aika. Oi, katso blogimerkintä:

Jussi Halla-ahon tuomioon johtanut kirjoitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti