maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kuolemantuomiosta

Itse en kannata kuolemantuomiota. Seuraavista kolmesta syystä:
  1. Semmoinen raaistaa yhteiskuntaa
  2. Syyttömänäkin tulee joskus ihmisiä tuomituksi ja kerran tapettua ihmistä ei saa takaisin elävien kirjoihin
  3. Minusta on jotenkin perverssiä tappaa ihmistä, joka ei sillä hetkellä ole välitön hengenlähdön uhka itselleni tai kenellekään lähimmäiselleni. Sodat ovat asia erikseen. Niissä on pakko tappaa
Mutta jos kuolemantuomio pitäisi kuitenkin olla, niin ehdottaisin järjestelmästä seuraavanlaista:

Äänestysikäisistä kuolemantuomiota kannattavista kansalaisista pidettäisiin kirjaa. Kuolemantuomio pidettäisiin voimassa jos nämä muodostaisivat enemmistön äänestysikäisistä. Näistä ihmisistä valittaisiin arvalla teloituskomppania. Kuolemantuomio pistettäisiin aina käytäntöön ampumalla.

Jos joku arvalla valituksi tullut kieltäytyisi ryhtymästä teloituskomppanian jäseneksi, hänet sitten merkittäisiin koko loppuiäkseen kuolemantuomiota kannattamattomaksi. Lisäksi hän saisi maksettavakseen merkittävänsuuruisen sakon.

Teloituskomppanian käyttämiin kivääreihin laitettaisiin jokaiseen yksi luoti. Teloitettavan silmille ei myöskään sidottaisi sidettä. Tässä hommassa ei sallittaisi vapaamatkustamista! Jos kerran pitää tappaa, niin teloituskomppanian jäsenten tulee olla valmiita kärsimään tiedosta, että he ovat tappaneet itse henkilökohtaisesti ihmisen.

Niin, ja psykopaatit vapautettaisiin teloituskomppanian jäsenyydestä. Jokainen arvalla valittu joutuisi ennen toimenpiteeseen ryhtymistä kokeneiden psykiatrien haastateltaviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti