torstai 31. toukokuuta 2012

Michael Jackson

Michael Jackson oli lihava, valkoinen, parrakas mies.

Hän oli kotoisin Englannin Yorkshirestä.

Jackson käytti kolme vuosikymmentä elämästään oluiden ja viskien tutkimiseen. Hänet tunnetaan erityisesti siitä, että hän loi 1970-luvulla modernin olutluokituksen, jossa oluet jaetaan pintahiivaoluisiin (ale) ja pohjahiivaoluisiin (lager).

Hän kirjoitti oluesta ja viskistä lukuisia kirjoja ja teki myöskin televisioon oluesta kertovaa Beer Hunter -sarjaa. Häntä kutsuttiinkin lempinimellä Beer Hunter (suom. oluen metsästäjä).

Jackson vieraili Suomessa monia kertoja olutfestivaaleilla.

Suomalainen sahti teki oluttuntijaan unohtumattoman vaikutuksen. Jackson kuvasi perinnejuomaa haastattelussa 2002 seuraavasti: "Sahti on maultaan uskomattoman monipuolinen ja maukas. Lisäksi sahti on mielestäni oluenteon historian puuttuva linkki Mesopotamian ja nykypäivän välillä. Sahti on ikään kuin lasillinen antropologiaa."

Itse en välttämättä pidä sahdista. Mutta pidän Koffin portterista, jota nauttiessaan myös Michael Jackson oli kuin kotonaan. Mies oli ihastunut myös belgialaisiin oluisiin. Itse taas en aina niistä perusta.

Jackson kärsi vuosia Parkinsonin taudista. Hän kuoli sydäninfarktiin kotonaan Lontoossa aamulla 30. elokuuta 2007. Hän oli kuollessaan 65-vuotias.

Sic transit gloria mundi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti