keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Muutospuolueesta

Edellisessä blogimerkinnässäni annoin ymmärtää, että oma poliittinen katsomukseni on konservatismia, johon on oksastettu yksilönvapauksien rakastaminen sekä kaikkiin ihmisiin suhtautuminen täysien ihmisoikeuksien pohjalta.

Minulla on myös puoluekanta. Kannatan Muutos 2011 -nimistä tällä hetkellä vielä melko pientä puoluetta (vuosiluku puolueen nimessä viittaa vuoden 2011 eduskuntavaaleihin, joissa kansalaisilla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus äänestää suoran demokratian puolesta.). Muutosta voi kuvailla eräänlaiseksi maahanmuuttokriittiseksi liberaalipuolueeksi. Filosofi Jukka Hankamäen (vuoden 2011 alussa) lanseeraama nimitys kansallisliberaali puolue sopisi Muutosta kuvaamaan myös kuin nappi silmään.

Muutos-puolueen agendaa voi kuvata kolmella pääperiaatteella, jotka ovat: suomalaisten etu, laaja sananvapaus ja suora demokratia täydentämään edustuksellista demokratiaa. Suoralla demokratialla tarkoitetaan päättäjiä sitovia kansanäänestyksiä.

Puoluekuri on vastoin Muutoksen periaatteita.

Kotisivuiltani löytyy lievästi täydentävä esitys aiheesta.

Ja Muutoksen omille nettisivuille pääset tästä klikkaamalla.

...
PS Tätä blogimerkintää olen jonkin verran muokannut aikojen kuluessa.

II PS 9.4.2015: Voit myös käydä lukemassa kirjoitukseni suorasta demokratiasta. Alun perin se oli julkaistu vuonna 2014 eräässä julkaisussa; Jokin aika sitten julkaisin sen uudestaan täällä.

III PS 22.6.2015:

Muutos jäi ilman paikkoja vuoden 2015 eduskuntavaaleissa – äänimäärä jäi oikeastaan yllättävänkin pieneksi. Puolueessa käytiin heti vaalien jälkeen keskustelua puolueen nimen vaihtamisesta, mutta koska nimen vaihtaminen on puolueelle, joka ei ole saanut vielä euronkaan vertaa puoluetukea, todella kallista, päätettiin pitäytyä vanhassa nimessä Muutos 2011. Samalla kuitenkin päätettiin, että puolueesta voidaan käyttää jatkossa tuttavallisempaa rinnakkaisnimitystä Muutospuolue.

IV PS 1.7.2015: Jokin aika sitten oli Hikipediassa (se on eri asia kuin Wikipedia, ihan oikeasti) oli julkaistu tekstini Muutospuolueesta. Painotan vielä, että tekstini ei ole aivan tietosanakirjamaista. Kiitän Tuomo "Squirrel" Hämäläistä tekstini saattamisesta julkaistavaksi ja lisäksi aiheeseen liittyvien sopivien kuvien lisäämisestä sivulle. Varmuuden vuoksi kerron lopuksi vielä, että Hikipedia on osa kansainvälistä Uncyclopedia-hanketta, joka on Wikipediasta tehtynä parodiana alkanut wiki-hanke, jonka artikkelit satirisoivat kohteitaan, Wikipediaa, ajankohtaisia asioita tai muuta.

V PS 19.10.2015: Näyttäisi ihan siltä kuin Muutos olisi saanut paljon uusia jäseniä Perussuomalaisiin tympääntyneistä.

VI PS 22.5.2017: Kaikk' toivo on männ'! Muutos ei ollut saanut kuluvan Herran vuoden 2017 kunnallisvaaleihin mennessä kerättyä kokoon 5000 kannattajakorttia, jotta olisi päässyt takaisin puoluerekisteriin, joten taidan ottaa kaljan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti