keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Pitäisikö homoseksuaalisuutta saada kutsua perversioksi

Jokin aika sitten hovioikeus oli vapauttanut Kristillisdemokraattien entisen puheenjohtajan, kansanedustaja Päivi Räsäsen syytteestä, joka koski tuhmien puhumista homoseksuaaleista osaltaan Raamattuun pohjautuen.

Päivi Räsänen ei kuulu minun suosikkeihini.

Tähän liittyen voin kuitenkin nyt nostaa esiin kysymyksen siitä, että pitäisikö ihmisen saada kutsua homoseksuaalisuutta esim. perversioksi.

Mielestäni kyseessä on mielipide, ja mielipiteiden ilmaisemisen pitäisi olla liberaalissa yhteiskunnassa melko lailla laillista puuhaa. Eri asia on tietysti, jos yhteiskunta on konservatiivinen, taikka jopa jonkinlainen teokratia.

Mielestäni aivan sama pätee siihenkin, että saako liberaalissa yhteiskunnassa kutsua heteroseksuaalisuutta perversioksi. Kyllä pitäisi saada!

Esim. jotkut voisivat olla sitä mieltä, että heteroseksuaalista sukupuoliyhdyntää tulisi harjoittaa ainoastaan lasten saamista varten ja että muuten ihmisten pitäisi vain homoilla. Ja nuo jotkut sitten nimittäisivät heteroseksuaalisuutta perversioksi.

Tärkeintä on, ettei yhteiskunnassa ketään syrjitä seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Kehottamisen syrjimiseen tulee mielestäni olla lailla kiellettyä varsinkin sellaisissa tapauksissa, joissa on kyse siitä, että kehottaja on jonkinlaisessa auktoriteettiasemassa kehotettavaan nähden.