perjantai 12. tammikuuta 2024

Pitäisikö suomalaisten vasemmistolaisten olla nyt riekkumassa protestoidakseen Egyptin rakentamaa muuria vastaan?

Jihad Watch -sivustolla esitetään, että Egypti on ilmeisesti ollut nyt rakentamassa korkeaa rautaista muuria Gazan kaistan vastaiselle rajalleen. Pitkin muuria tulee ilmeisesti olemaan vartiotornejakin.

Tuolla kysytään, että milloin muuri on tiukasti turvallisuuspohjainen juttu ja milloin taas rasistinen. Mainitaan siinä Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla paikka paikoin kulkeva muuri ja Israelin oma suojamuuristo. Ja annetaan ymmärtää, että Egypti pyrkii muurillaan pitämään poissa maastaan palestiinalaiset, koska nämä saattaisivat Egyptissä harjoittaa islamilaista pyhää sotaa.

Egypti on itse asiassa ollut rakentamassa muuriaan jo vuosien ajan. Pitäisikö suomalaisten vasemmistoaktiviestien olla nyt tuolla riekkumassa protestoidakseen muuria vastaan?

Voi tietysti olla, että Egyptin poliisin otteet ovat huomattavasti Israelin poliisin otteita kovemmat. Tämä voi olla syy sille, että tuolla ei suomalaisia vasemmistoaktivisteja juuri näy. Toinen syy voi olla rasistinen. Se, että suomalaiselle vasemmistolle juutalaiset käyvät kuolleina mutta eivät elävinä.

2 kommenttia:

  1. No kun se nyt vaan on sellainen parempi muuri, voisi nuori suomalainen vasemmistolainen nainen sanoa.

    VastaaPoista