keskiviikko 10. tammikuuta 2024

Europa Terra Nostra, tuhma liike Euroopan puolesta

Vuonna 2015 olin tässä blogissani peräänkuuluttanut uuden eurooppalaisen identiteetin perään. Ja, oi, katso: huutooni on vastattu.

On olemassa Europa Terra Nostra -niminen – nimi tarkoittaa Eurooppa meidän maamme – liike, joka tarjoaa alustan eurooppalaisille nationalisteille.

Liike suhtautuu kriittisesti Euroopan unioniin, käsittääkseni ennen kaikkea siksi, että EU suhtautuu suhteellisen myötämielisesti Euroopan demografiseen muutokseen alkuperäisasukkaiden Euroopasta maahantulijoiden Euroopaksi.

Liike on uskonnollisesti sitoutumaton. Se hyväksyy minkä tahansa perinteisen eurooppalaisen uskonnon tai maallisen ideologian, on kyse sitten katolisuudesta, protestanttisuudesta, ortodoksisuudesta, ateismista tai eurooppalaisesta pakanuudesta.

Kristinuskon se toteaa olevan eurooppalaisen identiteetin kannalta historiallisesti ja kulttuurisesti merkittävä asia, vaikka se ei kristinuskon puolelle sinänsä asetukaan.

Toisaalta ETN arvostaa ja kunnioittaa niin Valistuksen kuin Romantiikan perintöä, mutta kuitenkin vastustaa dogmaattista järjen palvontaa ja myös dogmaattisia uskonnonvapauden rajoittamisia.

ETN puolustaa eurooppalaisia ihmisiä ja eurooppalaisia arvoja niin islamilaisia kiihkoilijoita kuin ulkomaalaista soluttautumista vastaan.

Minusta tuon kaiken voi sanoa tarkoittavan yksinkertaisesti sitä, että ETN kannattaa parhaita asioita eurooppalaisessa perinteessä.

ETN:n arvoja voi kannattaa kuka tahansa tässä maailmassa. Eurooppalaisten tehtävä on myös puolustaa itseään siinä.

Eurooppalaisilla nationalisteilla on sekä yhteisiä etuja että yhteisiä arvoja. Eri maiden ja kansojen nationalistitkin kykenevät keskenään yhteistyöhön. Vain etnofasistisille liikkeille sellainen on vaikeampaa.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa se jonkin verran paremmalta kuin Intermarium, johon olisi kuulumassa hieman epäilyttäviä valtioita eikä toisaalta Suomea haluttaisi mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Meillä on pohjoismainen akseli joka tapauksessa Naton ohella.

      Poista