maanantai 1. heinäkuuta 2019

Aidosti apua tarvitsevat pyhää sotaa harrastamattomat suomalaiset voitaisiin auttaa konsulinkyydillä takaisin Suomeen

Heh, ViherPekan mukaan valtio menisi vararikkoon, jos alkaisi tuomaan konsulikyydillä kansalaisiaan maailmalta takaisin Suomeen. Tapauksia on n.200 kpl/vuositasolla. Ilmeisesti matujen hyysäys maksaa Pekan mielestä huomattavasti vähemmän kuin 200 kpl lentolippuja. Vuoden paras vitsi:)
Näin kommentoi nimimerkki "John Carter" 27.6.2019 eduskunnan kyselytuntia Tiede-lehden keskustelupalstalla.

Tämä on kuitenkin tärkeä kysymys. Olin 21.6.2019 julkaissut karmeannäköisessä blogissani Elämän julo piina merkinnän Pääministeri Rinteelle: Olisiko natsileirillä olevia suomalaisia autettava?. Lukijakommentoijani, nimimerkki "Pantalone" oli myöskin kinnittänyt yllä olevaan asiaan huomiota lausumalla:
Niinpä. Tai jos joku lähtee etelän matkalle ja juo siellä kaikki rahansa, sekä myöhästyy paluulennolta, niin miksei häntä auteta ja haeta pois, vaan hänen on itse hankkiuduttava takaisin suomeen? Onko tavallinen kansalainen vähempiarvoinen, kuin terroristi?
Itsekin olen oikeastaan sitä mieltä, että huonoon jamaan ulkomailla joutuneet tavalliset suomalaiset tulisi auttaa konsulinkyydillä takaisin Suomeen. He ovat sentään tärkeämpiä kuin pyhän sodan soturit (ja näiden aatteesta riippumatta). Tällaisissa aidosti apua tarvitsevissa tapauksissa voitaisiin määrätä autettava ihminen pysymään Suomessa siihen asti, kunnes hän on maksanut takaisin valtiolle sen antaman avun. Voitaisiin ottaa passi myös haltuun asian helpottamiseksi.

I PS. Olen ymmärtänyt, että ainakaan toistaiseksi Suomen hallitus ei ole auttamassa ISIS-terroristeja palaamaan takaisin Suomeen.

Myöhempi II PS. Seura-lehden uutisartikkelin mukaan Suomen Punaisen Ristin (SPR) entinen viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho ihmettelee keskustelua niin sanottujen Isis-naisten evakuoimisesta Suomeen.

2 kommenttia:

  1. Kyllähän ns. konsulikyydillä Suomeen pääsee, mutta matka on aina maksettava takaisin, se menee ulosottoon. Jos olisi ilmainen kyyti, niin tosiasiahan olisi, että osa suomalaisista lähtisi maasta pelkällä menolipulla ja pistäisi elämän ns. risaiseksi ja tulisi ilmaisella kyydillä takaisin, niin se vain on.

    VastaaPoista