keskiviikko 10. tammikuuta 2018

The Leftovers -sarja, mieltä kutkuttavan hyvä

Jännä että kun yhdessä televisiomainoksessa on samantapaista musiikkia kuin The Leftovers -sarjassa, niin alkaa minua ahdistaa hieman. Koska sarja on lievästi ahdistava.

Ylen Areenassa sanotaan sarjasta seuraavaa:
HBO:n tuottama The Leftovers (2014- ) on katastrofidraama, jonka ovat luoneet Lost-hitin dynamo Damon Lindelof ja kirjailija Tom Perrotta. Kaksi prosenttia maapallon asukkaista, yhteensä 140 miljoonaa ihmistä on kadonnut jälkeäkään jättämättä. The Leftoversin kymmenosainen avauskausi kertoo, miten pikkukaupunki Mapletonin asukkaat ovat tapahtumasta selviytyneet. Keskiössä on poliisipäällikkö Kevin Garveyn perhe, jonka äiti on liittynyt skandaalin synnyttämään lahkoon ja poika yhteiskunnan ulkopuolella toimivan henkiparantajan joukkoihin. Tytär tempoilee angstin ja hedonismin välillä. Pääosissa: Justin Theroux, Amy Brenneman, Liv Tyler ja Christopher Eccleston.
Mainittu lahko on siitä jännä, että sen jäsenet eivät sen sääntöjen mukaan saa puhua ääneen, eivät edes keskenään.

Ajattelen, että sarjalla on ainakin minulle puhdistava vaikutus. Tulee eräänlainen katarsis. Ja periaatteessa, jos ihmisille kävisi kuten tässä sarjassa käy, niin se aiheuttaisi muutosta. Ehkä jopa uutta yhtenäisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Koska katastrofi olisi koskenut kaikkia kansoja, etnisiä ryhmiä, rotuja, uskonyhteisöjä ja poliittisten aatteitten kannattajia yhtä lailla ja samassa määrin.

Ehdotan, että jos lukija ei ole sarjaa vielä nähnyt, niin aloittaa sen katsomisen nyt, kun se nyt kerran alkoi taas alusta. Itse katsoin ensimmäisen kauden jo ensimmäisellä esityskerralla, mutta kertauksen vuoksi katson nyt uudestaan.

Sarjan ensimmäinen jakso on nähtävissä vielä usean päivän ajan ja myöhemmät jaksot, joista suuri osa on vielä esittämättä, vähän pitemmän aikaa. Oi, katso, niin halutessasi:

The Leftovers
Ylen Areenassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti