torstai 23. marraskuuta 2017

Suomen toimiminen EU:n mallioppilaana ei auta yhtään

Koska Yhdistynyt kuningaskunta on eroamassa Euroopan unionista, EU:n lääkevirasto EMA siirretään pois Lontoosta. Kolmivaiheisessa äänestyksessä uudesta sijoituspaikasta voittajaksi suoriutui Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam. Suomi putosi jo äänestyksen ensimmäisellä kierroksella suoriutuen lähelle häntiä.

Tästä sen näkee, että EU:n mallioppilaana toimiminen ei auta yhtään. Suomi ei saa sen avulla mitään armoa. Niinpä Suomen tulee itsensä armottomasti toimia oman etunsa mukaisesti. Niin tekevät EU:ssa kaikki muutkin.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) oli sentään ymmärtänyt, että Suomea tunnetaan muualla EU:ssa mahdottoman vähän. Suomi on suuri tuntematon.

Mutta eiväthän suomalaiset keskimäärin itsekään tunne Etiopiaa sen urheilusaavutuksista huolimatta, vaikka maan väkiluku on noin 17 kertaa niin suuri kuin Suomen.

Näin se vain on, että EU:ssa suuret maat vievät ja Suomi vikisee.

2 kommenttia:

 1. Ja kuitenkaan näin ei tarvitsisi olla. Eihän Unkarikaan ole kuin vajaa tuplasti Suomen kokoinen maa, ja hyvinpä se porskuttaa.

  Poliittisesta tahdosta se olisi siis vain kiinni...ja sitähän poliittisella eliitillämme ei sitten olekaan...

  Ja keken syytä se on? Meidän, eli Suomen kansan, koska olemme valinneet itsellemme tuollaiset päättäjät. Olisimme voineet edellisvaaleissa ääänestää Perussuomalaisille samanlaisen gigajytkyn kuin veljeskansamme unkarilaiset vuonna 2010 PS:n veljespuolueelle Fideszille, joka on mahdollistanut sille tehdä Unkarin kansan ja valtakunnan edun mukaista politiikkaa.

  Jos se oli mahdollista Unkarissa, miksi se ei olisi mahdollista meilläkin keväällä 2019?

  VastaaPoista
 2. The whole thing goes: no fate but what we make for ourselves. Näin on lausunut melkein-sama-nimi-kaimani.

  VastaaPoista