maanantai 6. marraskuuta 2017

Uusnatseilla on samantapaisia näkemyksiä Israelista kuin edistyksellisillä

Jokunen vuosi sitten minä selailin ja lueskelin uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen sivuja. Paitsi että minulle tuli mieleen "vittu mitä paskaa!", niin tein myöskin sellaisen havainnon, että näillä uusnatseilla on samantapaisia näkemyksiä Israelista kuin nykysuomalaisilla edistyksellisillä. Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että kansallissosialismi on hyvä juttu!

PS. Itse kannatan Israelin olemassaolon oikeutta, eli minulla näkemys asiasta on erilainen kuin Suomen vastarintaliikkeellä.

3 kommenttia:

 1. No niin, se alkuperäinen natsipuolue, NSDAP oli yksi vasemmistopuolue muiden joukossa. Oikeistolaiseksi natseja on haukuttu vasta sen jälkeen, kun heillä menivät sukset ristiin Stalinin kanssa.

  Ja suhtautuminen juutalaisiin on lähes sanasta sanaan sama kommunisteilla ja natseilla. Paitsi tietenkin kommunistit ilmoittavat etteivät ole rasisteja; mutta silti juutalaiset pitää hävittää. Heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stalinilla ei liene ollut karkeita rotuennakkoluuloja. Mutta kun hänelle hänen oma valtansa ja kommunistisen puolueen ja sen aatteen etu olivat sama asia, niin hän löysi syytä ruveta suhtautumaan juutalaisiin pahemmin. Olivat hurranneet liikaa Israelin pääministerille Golda Meirille tämän käydessä vierailulla Neuvostoliitossa.

   Stalin suhtautui alusta alkaen fasisteihin sekä natseihin vihamielisesti. Tosin asian keskeytti välillä suojasää ja tosiasiallinen liittolaisuus, kun Neuvostoliitto oli tehnyt natsi-Saksan kanssa tärkeät sopimukset vuoden 1939 elokuussa.

   Oikeistolaiseksi NSDAP:n haukkuminen on ollut kätevää jo pelkästään siitä syystä, että näin saadaan puolue vaikuttamaan vähemmän sosialistiselta. Kun kerran marxistileninisteillä oli ainoa oikea sosialismi. Samasta syystä sosialidemokraatteja nimittivät sosiaalifasisteiksi.

   Poista
  2. Niin, ja Stalinin kauden jälkeenkin hallitseva puolue suhtautui juutalaisiin antisemitistisesti.

   Poista