tiistai 6. joulukuuta 2016

99. itsenäistymisen jälkeinen itsenäisyyspäivä

"Vain 99!" sanoo Simo Vaatehuoneelta. Tänään on Suomen itsenäisyyspäivä.

Suomi itsenäistyi 99 vuotta sitten. Suomen hallitus oli päättänyt pyytää itsenäisyyttä sillä hetkellä Venäjää hallinneelta kansankomissaarien neuvostolta. Tämä oli lähettänyt jäsenensä Josif Džugašvilin, josta ruvettiin myöhemmin käyttämään nimitystä Stalin, ilmoittamaan suomalaisille, että Neuvosto-Venäjä hyväksyy Suomen itsenäistymisen, minkä herra D teki koruttomalla tavalla, kuulemma.

Neuvosto-Venäjä heitti aikaa myöten työläisten ja sotilaiden neuvostot helvettiin, muuttui Neuvostoliitoksi, ja Stalinista tuli verinen diktaattori oltuaan sitä ennen vain hallitsevan luokan, ei kun puolueen, pääsihteeri, jolla oli sormet joka asiassa.

Lisäksi sisäministeri Paula Risikko (kok.) on hyvin järkyttynyt Imatralla äskettäin tapahtuneesta ampumistapauksesta, jossa kuoli kolme ihmistä, kun eräs kusipää oli ruvennut ammuskelemaan ravintolasta lähteviä ihmisiä luvattomasti hallussaan olevalla kiväärillä. Ministeri oli sanonut Ylen uutisen mukaan asiasta seuraavanlaisia:

"Meillä on paljon vihapuhetta, netissä varsinkin tälläkin hetkellä pahoinpidellään ihmisiä. Ne on tuomittavia asioita. Jotenkin tuntuu, että virtuaalimaailmassa voi tehdä mitä vaan ja niin ei todellaan ole. Vihapuheesta on usein pieni askel väkivallantekoon."

"Syrjäytyneellä ihmisellä on mahdollisuus tehdä erittäin vakaviakin tekoja. Se on nyt nähty maailman sivu. Se on vuosien varrella pahentunut ja sitä on vaikeaa taklata. Mutta yrittää pitää."

Toisin sanoen murhia ehkäistäisiin parhaiten sillä, että annettaisiin ihmisille tarpeeksi diskorahaa. Tämä ei tosin selitä sitä, että miksi viime sodissamme traumatisoituneet suomalaiset sotilaat ja siviilit eivät lähteneet sodan jälkeen murhaamaan Isis-terroristijärjestön puolesta.

Ja miksi minulle annetaan niin kovin vähän diskorahaa?...

Muuten olen sitä mieltä, että jos arvostamme itsenäisyyttämme, niin meidän tulisi olla uskomatta siihen, että jotkut kehityskulut ovat väistämättömiä ja että meidän on vain mukauduttava niihin. Toki se on vain karkea yksinkertaistus, mutta ei ole muuta kohtaloa kuin se, minkä valmistamme itsellemme.

4 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyden muistopäivää. Minäkin toivon, että vielä edes kerran pääsisin elämässäni viettämään Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 2. Syrjäytymisen syistä kun puhutaan, sanoisin että raha ei ehkä ole välttämättä päällimmäisin syy. Meillä on hieman tällaista kulttuurivinoutumaa, jossa koetaan perheessä olevan kaikki hyvin, jos käytössä on paljon rahaa. Vastaavasti vähävaraisen perhen lapsilla on mentävä huonosti syrjäytymisvaarassa.

  Lähihistorian kauhuesimerkki on Martti Heinon ja hänen Elise-vaimonsa murha, jonka suunnittelivat ja toteuttivat neljä teinipoikaa. Asiaa kauhisteltiin, kun tekijät olivat niin hyvistä perheistä.

  Alibi-lehden toimittaja kävi haastattelemassa niinikään kuuluisan Hyvinkään paloittelumurhan päätekijää Jarno Elgiä. Oikeudenkäyntinsä aikana asiaonmainen oli käyttäytynyt syytteen saatananpalvontamotiivin mukaisesti, mikä saattoi johtua paljolti vuosikausien päivittäisestä huimausaineiden käytöstä.

  Joka tapauksessa toimittajan tavatessa Elgin vankilan päihteettömällä osastolla tämä oli fyysisesti ja psyykkisesti hyväkuntoinen, joten vankila oli tehnyt hänelle hyvää. Ydinkohta tuli haastattelun lopussa toimittajan kysyessä mitä Elg ajattelee siitä että nykyään yhä useammin rikoksentekijät ovat hyvästä perheestä?

  Elg oikein kiihtyi: "Hyvästä perheestä ja hyvästä perheestä! Luuletko sinä että kaikki on hyvin jos perheellä on paljon rahaa käytössä? Olen itse nähnyt, miten kalliin omakotitalon hienojen tiiliseinien takana voi riehua se todellinen perhehelvetti!"

  Elg ei siis ymmärtääkseni puhunut itsestään.

  VastaaPoista