keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Jari Tervo yllätti minut itsenäisyyspäivänä iloisesti

Eräs tuttu nainen oli vierailulla luonani itsenäisyyspäivänä. Suostuin katsomaan hänen kanssaan televisiosta itsenäisyyspäivän paraatia. Se oli ihan kiva. Suostuin myös katsomaan pitkänomaista kättelytilaisuutta, kun presidenttipari Niinistö-Haukio kätteli Linnaan tulijoita. Vieraani lähti kesken kättelytilaisuuden, ja siinä vaiheessa olimme katsoneet sitä jo melko pitkään. Saatoin nyt lopettaa omalta osaltani katsomisen, mikä oli minulle jonkinlainen helpotus.

Mutta tärkeää on se, mitä tapahtui ennen Linnan kättelytilaisuutta Suomen televisiossa. Studioon oli kutsuttu kirjailija Jari Tervo, joka tunnetaan siitä, että hän on tavannut haukkua kantasuomalaisia, ja siitä, että eräässä tv-ohjelmassa hän heitti halveksivasti olkansa yli Raamatun, mutta ei ole tietääkseni vielä tähän päivään mennessä saanut kerättyä sen vertaa selkärankaa, että olisi saanut heitettyä olkansa yli Koraania.

Kun Tervo ilmestyi televisioon, minun teki mieleni vaihtaa kanavaa, mutta vieraani vuoksi en sitä tehnyt. Siinä määrin kuin kuuntelin miestä, kävi minulle kuitenkin ilmi, että Tervo puhuikin melko lailla tolkullisia. Lisäksi hänellä oli harmaat hiukset. En tiedä, miten ne vaikuttivat asiaan.

Tervo lausui mm., että itsenäisyydessä on kyse siitä, että me suomalaiset voimme riidellä keskenämme itsenäisyyttä pienemmistä asioista. Minusta tämä oli hyvin sanottu. Hän puhui myös Suomen vastarintaliikkeestä, uusnatsistisesta poppoosta, joka on näköjään uudelleenbrändännyt jossain vaiheessa itsensä osaksi osaksi pohjoismaista uusnatsistista Vastarintaliikettä, jonka osa se kyllä oli ollut aikaisemminkin. No, Tervo käsitteli sitä, että miksi Vastarintaliike on nimeltään Vastarintaliike. Hän vastasi kysymykseen sanomalla, että se on nimetty niin, koska se vastustaa meitä, millä hän viittasi tavallisiin kansalaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti