torstai 29. joulukuuta 2016

Vapaa tahto on suuresti yliarvostettua

Varoituksen sana. Tämä blogimerkintä saattaa olla joidenkin mielestä masentava tai ainakin pirun outo, joten lukija, jatkat omalla vastuulla...

Monet uskovaiset sanovat, että kärsimys ja epäoikeudenmukaisuus maailmassa ovat hinta siitä, että meille on annettu vapaa tahto. Itse en kuitenkaan arvosta vapaata tahtoa rotan perseen vertaa.

Jos sen hinta on tuo, nimittäin! Mielestäni ihmisten tulisi mieluummin olla robotteja ilman vapaata tahtoa. Ja kaikkien eläinten, kasvien, sienien, alkueläinten ja mikrobien. Tai tarkemmin ajateltuna minulle sopisi maailma, jonka eläimistö koostuisi keinotekoisesta elämästä, joka ei samassa määrin kärsisi kuin biologinen elämä. Kyseessä olisi paratiisi. Muut elämänmuodot saisivat toki olla edelleen olemassa, mutta heti kun havaittaisiin tajunnan muodostumista jossain niistä, siitä tulisi päästä eroon sen oman edun nimissä!! Toisaalta voisi olla vaikea päästä kokonaan eroon muusta elämästä. Jos ja kun planeettamme sijaitsee aurinkokunnassamme elämän vyöhykkeellä, siellä syntyy luultavasti väistämättä yksisoluista elämää ennemmin tai myöhemmin, vaikka sen biologinen elämä olisi välillä tuhoutunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti