maanantai 12. joulukuuta 2016

Miehittämättömät asejärjestelmät ovat pelkurin aseita

Yle oli julkaissut yli puoli vuotta sitten artikkelin aseistetuista lennokeista ja suhteellisen äskettäin täysin itsenäisesti toimivista asejärjestelmistä tai sotaroboteista.

Itse pidän aseistettuja lennokkeja epähienoina, koska ne käytännössä vievät sotilaalta mahdollisuuden haavoittua tai kaatua. Samasta syystä halveksin pitkälle kantavia ohjuksia. Ne ovat kaikki pelkurin aseita.

Ilmatorjuntaohjukset hyväksyn jo pelkästään sen vuoksi, että ilman niitä on vaikeaa saada tuhottua ilmassa korkealla ja/tai suurella nopeudella lentävää asejärjestelmää tai tiedustelulentokonetta.

Miehittämättömät tiedustelulennokit hyväksyn, jos niissä ei ole aseistusta.

Sotarobotit ja täysin itsenäisesti toimivat asejärjestelmät tosin ovat tällä hetkellä pelkkä mahdollisuus, johon toivottavasti ei koskaan mennä. Niiden valmistajat ja käyttäjät tulisi toimittaa elinkautiseen vankeuteen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. Mutta jos niistä tulee joskus todellisuutta, toivon niiden kääntyvän luojiaan vastaan, jos syyllisiä ei saada telkien taakse.

5 kommenttia:

  1. Tuhka kyllä luulee että ne miehittämättömät sotilaskoneet tulevat joka tapauksessa.
    jo nyt oli juttu USAssa kuinka kone voitti simulaattorissa kouluttajat. Siinä vaiheessa kun yksi alkaa tehdä tappokoneita alkavat muutkin vähintään tutkia niitä jottei niitä käytettäisi heitä vastaan.
    Muista myös että yhdessä vaiheessa varsijouset julistettiin paavin toimesta kielletyiksi (ainakin toisia kristittyjä vastaan), liian suuri riski ritareille. Mutta ne yleistyivät silti ja niin käy nyttenkin.
    Tuhka lupaa palvella sitä superälyä joka ottaa maailman valtaansa, että sille tiedoksi kun se lukee tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Todennäköisesti ne tulevat joka tapauksessa.

      Vaikka eräs tuttu oli aikoinaan ennustanut, että minusta tulee koneiden vastaisen vastarinnan johtaja, minä jopa siitä huolimatta arvostaisin biologisen elämän korvaamista kone-elämällä.

      Poista
  2. Kehitys kehittyy, hyvässä ja pahassa. Ihminen tuntuisi olevan kekseliäimmillään pohtiessaan uusia ja tehokkaampia keinoja tappaa kanssaihmisiään. Luultavasti 1400- ja 1500-lukujen taitteessa yksi ja toinenkin ritari tunsi syövyttävää katkeruutta arkebuusi- ja muskettimiehiä kohtaan, noita pelkurimaisia tumpeloita, jotka pystyivät tappamaan heitä valtavan paljon taitavampia ja urheampia miekka- ja hilparimiehiä pitkän matkan päästä?

    Olivathan siihen aiemmin toki pystyneet jousimiehetkin, mutta hepä olivat harjoitelleet pienestä pitäen niin että rintanikamat vain vääntyilivät; ruutipyssymiehillle riitti päivän mittainen pikakurssi. Epäreilua, kerta kaikkiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan olivat katkeria, mutta se johtui siitä, että tuliaseita pystyi käyttämään lyhyen koulutuksen jälkeen kuka tahansa kuolaava idiootti, kun taas pitkäjousen käyttäjäksi kouliintuminen vei 15 vuotta.

      Tuliaseet olivat ennen rihlauksen keksimistä tavattoman epätarkkoja. Mutta kun niitä miehiä pystymetsästä on tarpeeksi yhdessä kasassa ampumassa ritareita, niin aina joku kuula menee rintapanssarista läpi.

      Aatelin jäsenistä tuli sitten aikaa myöten upseereita uudenaikaisiin armeijoihin. Ammattisotilaita, kuten olivat ennenkin, mutta hieman toisenlaisella konseptilla.

      Poista
    2. Nyt huomasin, etten ollut kunnolla lukenut kommenttiasi. *<:D

      Poista