lauantai 3. syyskuuta 2016

Sarjassamme outoja kirjoituksia toinen hieman samankaltainen

Heinäkuussa olin julkaissut merkinnän, jonka kaltaista ei mielestäni kukaan ole koskaan aikaisemmin kirjoittanut. Merkinnän otsikoksi olin laittanut paljonpuhuvasti Jeesus tapaa Sokrateen. Itse asiassa kirjoitus on melko perverssi.

Lyhyesti sanottuna esittelin siinä sellaisen mahdollisuuden, että kristinuskolla voisi olla rinnakkaismuotoja, jotka toimisivat yhtä hyvin kuin normaali kristinusko.

Ja tuon kirjoituksen sisältöön liittyen, elokuussa kokeilin vielä sellaista, että olisin pitempään ilman Kristusta. Mutta jouduin lopettamaan kokeilun, koska jostain syystä alkoi stressata liikaa.

En näköjään kykene elämään ilman Kristusta. Mutta tämä kokeilun aikana kokemani stressi ei johtunut mistään helvetin tai Jumalan rangaistuksen pelosta. Koska minulla ei sellaisia ole.

En koe, että jatkossa minulle näiden kokeiden jatkaminen olisi enää hedelmällistä. Koska ei taida toimia asia tarpeeksi hyvin. Jos joku toinen haluaa kokeilla, niin toivotan onnea yritykselle.

Voi tosiaan olla, ettei ole sattuma, että mikään toinen kristinuskon kaltainen oppi, joka ei olisi kristinuskon muoto, ei ole syntynyt ja levinnyt laajemmalle missään päin maailmaa.

Joudun säilyttämään itsessäni nyt kristinuskon jämiä. Mutta silti omien kokeitteni epäonnistuminen lopulta ei todista, että Jumala olisi olemassa.

Kaikkein mieluiten olisin sitä mieltä, että Jeesus Nasaretilainen oli vain heppu, joka oli aikoinaan keksinyt oivan psykologisen tempun, jolla "Jumalan voima" tulee ihmiseen.

Silti minä olen jotenkin kiintynyt tähän Jeesus Kristus -hahmoon.

TIETOLAATIKKO

Joku voi nyt silti kysyä, että mitä minä tarkoitan kristinuskolla. Tässä olisi lyhyt oppimäärä (asian tietävät voivat hypätä yli):

Jeesus Nasaretilainen -niminen juutalainen mies eli aikoinaan roomalaisten hallitsemassa Palestiinassa Galileassa. Ja tämä Jeesus lopulta luopui n. vuonna 30 jKr. rakentajantyönsä suomasta elintasosta ja hankki itselleen oppilaitten joukon, jolle opetti sitten asioita Jumalan valtakunnasta. Ja nämä opetukset eivät kehottaneet väkivaltaan. Ja Jeesuksen roomalainen maaherra Pontius Pilatus tuomitsi lopulta teloitettavaksi ristillä juutalaisen pääsiäisen tullessa. Ja Jeesus sitten kolmen vuorokauden kuluttua kuolemastaan heräsi eloon. Ja lähti pian pois oppilaittensa luota Jumalan luo opetettuaan näitä ensin jonkin aikaa.

...Jeesuksesta käytetään nimitystä Kristus. Se on latinannos kreikan kielen sanasta "hristos", joka on käännös heprean kielen sanasta "messias", joka tarkoittaa Jumalan kuninkaaksi voitelemaa. (Sana "messias" itse asiassa näyttää myöskin olevan kreikkalaistettu väännös alkuperäisestä heprean sanasta.)...

Kristinuskon mukaan ihminen pelastuu eli pääsee Jumalan suosiolliseen yhteyteen yksinkertaisesti perustamalla suhteensa Jumalaan yksin Kristuksen sovitustyöhön. Sovitustyö pistää kuntoon ihmisen suhteen Jumalaan. Ja ihminen saa väylän Jumalaan päin avauduttua tältä Pyhän hengen, joka antaa ihmiselle voiman elää kristittynä. Turvautumalla Kristuksen sovitustyöhön ihminen luopuu turvautumisesta suhteessaan Jumalaan mihinkään, mikä on hänen omaansa, hyvyyteensä, omiin kykyihinsä ja voimavaroihinsa. Voidakseen turvautua Kristuksen sovitustyöhön ihmisen on tajuttava, että Jumala ei vaadi ihmiseltä mitään.

...
PS:

Tälle merkinnälle on jatkoa.

Tämä merkintä on jatkoa edelliselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti