torstai 24. syyskuuta 2015

Siitä, että Ranskan Kansallisen Rintaman puheenjohtaja joutuu oikeuteen rinnastettuaan muslimit ja natsit

Yle tietää kertoa, että Ranskan Kansallinen rintama -puolueen (ransk. Front National, FN) puheenjohtaja Marine Le Pen joutuu lokakuussa oikeuteen rinnastettuaan toisiinsa muslimit ja natsit.

Syyte juontaa Le Penin vuonna 2010 pitämään puheeseen, jossa hän vertasi kadulla täysien moskeijoiden ulkopuolella rukoilevia muslimeja toisen maailmansodan aikaisiin natsimiehittäjiin.

Kommentista aloitettu rikostutkinta ei tuolloin johtanut syytteeseen, mutta viranomaiset tarttuivat asiaan uudelleen syyttämättäjättämispäätöksestä tehdyn valituksen jälkeen.

Le Pen pitää oikeuteen joutumista skandaalina, sillä hänen mielestään kyseessä on sananvapauteen puuttumiminen, mitä se kaiken järjen mukaan onkin.

Marine Le Penin puolue oli hänen edeltäjänsä, joka oli hänen isänsä Jean-Marie Le Pen, aikana melko paljon vihaideologian kannattaja. Tyttären puheenjohtajuuden aikana Kansallinen Rintama on pyrkinyt siivoamaan vihaideologian itsestään. Tämä johti isän ja tyttären välirikkoon ja isän erottamiseen puolueesta. Jean-Marie Le Pen oli yrittänyt oikeuslaitoksen avulla vielä estää erotetuksi tulemisensa, mutta pitemmän päälle se oli turhaa.

Muslimien ja natsien rinnastaminen on itse asiassa melko luonnollista, sillä molemmat ovat vääränlaisia ihmisiä alistamaan, orjuuttamaan ja joskus tuhoamaankin pyrkiviä vihaideologioita. Niillä on vain kaksi selkeää erotusta: Islamiin ei ole kovakoodattu rotuoppeja eikä kansalliskiihkoilua, kun taas natsismiin on. Toiseksi natsismiin, toisin kuin islamiin, ei kuulu tiukka uskonnollinen koko elämää säätelevä laki.

Voidaan toki sanoa, että monet itsensä muslimeiksi identifioivat ovat nk. maltillisia muslimeita. Mutta täytyyhän olla myös nk. maltillisia natsejakin. Nimittäin kansallissosialistisen Saksan yksipuoluediktatuurin johtaja Adolf Hitler joutui 1930- ja 1940-luvuilla hoitamaan haluamansa juutalaisten ja vammaisten tuhoamisen mahdollisimman pitkälle Saksan kansalta salassa, ja varsin monet saksalaiset olivat siihen aikaan hallitsevan puolueen jäseniä tai ainakin kannattajia. Maltilliset natsit olisivat suuttuneet, jos olisivat saaneet tietää, mitä kamalaa Hitler ja hänen lähimmät kätyrinsä puuhailivat heidän selkänsä takana.

Haluan vielä tarkentaa, että arvosteluni ei koske niinkään yksittäisiä ideologian kannattajia, jotka voivat olla kuinka mukavia ihmisiä tahansa, vaan oppijärjestelmää. Ei ole olemassa sen enempää ihmiskasvoista natsismia kuin on ihmiskasvoista islamiakaan.

Mutta tästä kaikesta tuleekin mieleeni kysymys, että miksi vakaumukselliset muslimit ja natsit eivät voisi olla hyviä ystäviä keskenään, kun molempien aatteet ovat suvaitsemattomia vihaideologioita.

PS Niillä ihmisillä, jotka kannattavat vapautta ja vastustavat sekä islamia että natsismia, on oma nimityksensä. He ovat liberaaleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti