maanantai 28. syyskuuta 2015

Kouvolan ja Lahden ikävät tapahtumat

Mies oli heittänyt polttopullon Kouvolan Keltakankaan turvapaikanhakijoille tarkoitettujen hätämajoitustilojen ovelle pari päivää sitten. Hänet oli saatu kuitenkin kiinni. Mies vangittiin epäiltynä törkeän tuhotyön yrityksestä. Hyvä kuitenkin, ettei kukaan kuollut tai vahingoittunut. Ilmeisesti myöskään kiinteistölle ei sattunut isompaa vahinkoa.

Lahden Hennalassa taas oli joku ammuskellut ilotulitteilla (tai "heittänyt" niitä, kuten Ylen uutiset ovat todenneet) turvapaikanhakijoita kuljettanutta bussia. Myös kiviä lensi. Paikalla oli enemmänkin mielenosoittajia, ja yksi näistä oli pukeutunut Ku Klux Klaanin valkoiseen perinneasuun, johon kuuluu kasvot peittävä teräväkärkinen korkea huppu. Ko. henkilö myös piteli kädessään Suomen lippua. Ku Klux Klan on rasistinen järjestö, jolla oli Yhdysvaltain sisällissodan jälkeen hyvinkin paljon jäseniä, ennen kaikkea etelävaltioissa. Järjestö pyrki estämään neekereiden äänioikeuden ja pahoinpiteli, häiritsi ja joskus tappoikin neekereitä sekä neekereiden oikeuksia tukeneita aktivisteja jossain määrin rodusta riippumatta. Sillä oli muitakin tavoitteita.

Poliisi etsii tätä Ku Klux Klanin asuun pukeutunutta henkilöä. En tiedä, mistä syystä, sillä väärin pukeutuminen on Suomessa laillista.

Mielenosoituksen tapahtumista otettiin kiinni kaksi henkilöä ja molemmille annettiin sakot. Toista sakotettiin räjähdysaineiden varomattomasta käytöstä. Toinen sai sakot järjestysrikkomuksesta.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) on todennut, että Ku Klux Klan on rasistinen ja ihmisvihamielinen järjestö ja että Suomen lipun liittäminen siihen on kuvottavaa.

Soini arvelee, että suomalaisessa yhteiskunnassa ja sosiaalisessa mediassa on kasvanut erilaisia "kuplia", kun eri mieltä olevat ihmiset puhuvat toistensa ohi ja kiihottavat toisiaan.

Opposition Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö taas sanoi, ettei tällainen mellakointi kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan, mikä onkin totta.

"Puolueiden on torjuttava joka päivä ääripuhetta ja ennakkoluulojen levittämistä, ei riitä, että jälkikäteen tuomitaan", Niinistö huomautti.

Niinistö tähdensi, että "äärioikeiston" uhka on otettava vakavasti.

"Hallituspuolueiden on lopetettava vähättelevät puheet, että rasismikeskustelussa olisi kaksi ääripäätä. On vain yksi ääripää, joka levittää ihmisvihaa", Niinistö väitti.

...Laitoin sanan 'äärioikeisto' lainausmerkkeihin, koska se on blankosana, jolla ei ole itsenäistä merkitystä, vaan sillä voidaan viitata kehen tahansa sellaiseen ihmiseen, josta ei itse pidä.

Mutta en minäkään pidä rasismin ymppäämistä isänmaallisuuteen hyväksyttävänä. Itse pidän kuitenkin yhtenä ääripäänä sellaisia suomalaisia ihmisiä, jotka koko ajan tölvivät suomalaisia, suomalaista kulttuuria ja suomalaisuutta ja nostavat jalustalle turvapaikanhakijoita ja ulkomaalaisia, varsinkin jos näillä on tumma iho ja nämä tunnustavat islamia, ja selittävät islamin vihaideologiana parhain päin ja pitävät islamilaisen ja ylipäätään ei-länsimaisen kulttuurin, paitsi ehkä intialaisen ja itäaasialaisen kulttuurin, arvostelemista rasismina. Tällaiset ihmiset ovat nykyajan fariseuksia. Ja oman pesän likaajia on ollut aina.

Mutta palatakseni tuohon Ku Klux Klan -henkilöön. Ku Klux Klan on mielestäni paskamainen järjestö. Ja kun tämä henkilö vielä kantoi Suomen lippua, niin se on mielestäni häväistys. Risti on kristillinen symboli. Se symboloi Kristuksen kärsimystä ristille naulattuna ja hänen ylösnousemustaan. Se on uuden elämän symboli Jumalan yhteydessä eikä kristinuskoon ole kovakoodattu rasismia. Ku Klux Klan on toiminut yli sata vuotta sitten ja toimii edelleen myös vastoin kristinuskon periaatetta toisen asemaan asettumisesta.

PS:

Ja sattumoisin pitkään seuraamassani evoluutioteoriaa ja kreationismia käsittelemään perustetussa sfnet.keskustelu.evoluutio-nyyssiryhmässä oli äskettäin jaettu Ink Tankin ulkomaankielinen artikkeli, jossa todetaan, että Ku Klux Klan vihasi myös suomalaisia. Oi, katso halutessasi:

Finnish Ku Klux Klan clown needs to read his history. The Klan hated Finns too.

...Myöskin tulen jossain vaiheessa julkaisemaan kaksi kirjoitusta pakolaisuuteen liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti